Bibliotheek Bollenstreek bestaat 15 jaar

Hans Portengen

Bollenstreek – De Bibliotheek Bollenstreek viert in september haar 15-jarig bestaan. In 2006 werden de zeven bibliotheken in de Bollenstreek samengevoegd tot één stichting, met Hans Portengen als directeur-bestuurder.

De eerste jaren was Portengen druk bezig om van de Bibliotheek Bollenstreek een geheel te maken. Daarna kon hij met zijn team de schouders zetten onder de broodnodige vernieuwingsslag. Om te kunnen overleven was duidelijk dat de bieb meer maatschappelijke taken moest gaan vervullen. Zo kwam in 2009 de voorloper van het Taalhuis en in 2013 begon de VoorleesExpress. Beide initiatieven zijn erg succesvol. Ook het aantal Bibliotheken op School neemt nog steeds toe, net als de hoeveelheid activiteiten in de bibliotheek. De bibliotheken hebben te maken gehad met grote bezuinigingen. Dat maakt de inzet van vrijwilligers des te belangrijker. Het zijn er momenteel 550.
Portengen is een echte bibliotheekman, maar bovenal is hij gepassioneerd als het gaat om het bevorderen van leesplezier en het tegengaan van laaggeletterdheid. Naast het uitlenen van boeken krijgt de bieb steeds meer maatschappelijke taken. Het moet een plek worden waar iedereen welkom is.

Om het 15-jarig bestaan te vieren, organiseert de Bibliotheek Bollenstreek op 18 september een KidsDag en op 19 september een fietstour door de Bollenstreek. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl/15jaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in