Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – De Bibliotheek Bollenstreek en Reuring gaan samen mensen ondersteunen die digitaal minder vaardig zijn. Er worden twintig laptops beschikbaar gesteld waardoor zij de kans krijgen om mee te doen aan de digitale samenleving. Mede door corona zijn digivaardigheden steeds belangrijker. Niet iedereen beschikt hierover.

Hans Portengen, directeur van de Bibliotheek Bollenstreek, en Janny van Mullem, manager van Reuring, hebben een samenwerkingscontract ondertekend om deze mensen te ondersteunen met een maatschappelijk-educatief project. De Bibliotheek Bollenstreek biedt digitale cursussen aan en Reuring gaat de weerbaarheid van mensen vergroten. Door een op maat gemaakt traject genaamd ‘Digimaatje’ kunnen deelnemers zich verder ontwikkelen op digitaal vlak. Samen met een digitale vrijwilliger gaan deelnemers aan de slag met de mogelijkheden van het internet en computers. Van de basisbeginselen van een laptop of tablet tot hoe zoekmachines werken. 

De gemeente Noordwijk financiert de aanschaf van de laptops. Het project is een pilot en valt of staat met de Digimaatjes. Mensen die geïnteresseerd zijn om Digimaatje te worden kunnen contact opnemen met Roy Geers [email protected].

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in