Bollenstreek – Op vrijdag 7 december is de ‘Nationale Vrijwilligersdag’. Bij het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek zijn nu meer dan 200 taalvrijwilligers verbonden. In de Bollenstreek zijn helaas toch nog een flink aantal anderstaligen die graag met een taalcoach in gesprek gaan.

Daarom wil Bibliotheek Bollenstreek meer taalvrijwilligers kunnen koppelen aan lokale anderstaligen.

Het Taalhuis vraagt continu – en deze periode in het bijzonder – aandacht voor taalcoaching; het oefenen van de Nederlandse taal door anderstalingen met vrijwilligers. Het Taalhuis maakt daarbij gebruik van de campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’. In video’s beschrijven migranten hun passies waarover ze graag met Nederlandssprekenden in gesprek gaan.  Doel van de video’s is bewustwording over wat ons verbindt: in gesprekken over gedeelde hobby’s kun je elkaar echt ontmoeten. De video’s zijn te bekijken opwww.bibliotheekbollenstreek.nl/taalhuis. En wil iemand vervolgens taalvrijwilliger worden, dan kan hij/zij zicht aanmelden bij het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek.

Taalcoach

Op dit moment zijn er in Nederland zo’n 15.000 vrijwilligers elke week in gesprek met 28.000 anderstaligen. Maar er zijn meer dan 600.000 anderstaligen die door hun taalniveau onvoldoende kunnen meedoen in de samenleving.

Enthousiaste, vrijwillige taalcoaches kunnen zich aanmelden bij het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek. Een taalcoach heeft wekelijks een taalontmoeting met iemand die moeite heeft met de Nederlandse taal. Samen oefenen zij op een informele manier de taal. Meer informatie kunnen geïnteresseerden vinden opwww.bibliotheekbollenstreek.nl/taalhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in