Noordwijk – De Bibliotheek Noordwijk is genomineerd voor beste Bibliotheek van Nederland. Een mooi moment om te laten zien dat de bieb meer is dan een traditionele uitleenfabriek.

De Noordwijkse bibliotheek is trots op de nominatie. “Een bibliotheek is tegenwoordig veel meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar alle Noordwijkers welkom zijn en dat willen wij middels deze nominatie nog duidelijker uitdragen,” zegt vestigingscoördinator José Wehkamp. “Veel mensen weten niet dat je bij ons ook kunt studeren en werken, of genieten van een kopje koffie en de krant. We zijn er voor jong en oud, maar bijvoorbeeld ook voor inwoners die moeite hebben om mee te komen in de digitale samenleving.”

Naast een jury uit de branche heeft ook het publiek een stem. Tot en met 23 oktober kan er online gestemd worden via de website van de Bibliotheek Bollenstreek. Op 1 november reiken Bibliotheekblad en Stichting NBD Biblion de award uit aan de winnende bibliotheek. Stemmen kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over de genomineerden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in