Hillegom – De Zwarte Pieten Actiegroep heeft afbeeldingen van Zwarte Piet op de deuren en ramen van de Hillegomse bibliotheek gehangen. Zij protesteren hiermee tegen het feit dat bibliotheken boeken met Zwarte Pieten weghalen. De actiegroep vindt dat bibliotheken “die de Nederlandse cultuur misleiden” moeten worden gekort.

Vorige week maakte de Vereniging van Openbare Bibliotheken bekend dat de bibliotheken hun boeken met traditionale Zwarte Pieten gaan vervangen door boeken met neutrale pieten.

Zij vinden het normaal dat met enige regelmaat boeken uit de collectie worden gehaald omdat ze zijn afgeschreven of omdat maatschappelijke inzichten veranderen.

2 REACTIES

  1. ik ben het volledig met ze eens met het plakken van posters zwartepiet moet blijven. het is toch te gek dat andere mensen er anders over denken en maar mee waaien.
    er moeten nog veel meer posters opgehangen worden dat zwartepiet moet blijven, het is trouwens ook een (kinderfeest)
    ik hoop dat mensen hun gezond ver stand gebruiken en zwartepiet en zwartepiet in zijn waarde laat. en geen andere zaken er bij halen. !!

  2. Er zit veel meer achter dan Anti Zwarte pietacties..het gaat om het weghalen van grenzen globalisme en een hele nieuwe samenleving creeëren.. in dit geval doordrammen. En waarvoor? Zolang het vacuüm om de vraag naar racisme groter is dan het aanbod valt het allemaal wel mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in