Noordwijkerhout – Het is zo goed als zeker, dat er niet alleen een nieuwe multifunctionele hal (De Schelft 2.0) komt, maar ook een basaal zwembad.

Woensdagavond lichtte wethouder Roberto ter Hark toe, hoeveel het extra zou kosten om zo’n zwembad aan te leggen. Met duurzaamheidsmaatregelen (en daardoor lagere energiekosten), beter ruimtegebruik, een eventuele verkoop van een deel van het pand voor een gezondheidscentrum voor zo’n 600.000 euro en de 4,5 miljoen aan verzekeringsgeld, komt de gemeente nog 354.000 euro per jaar tekort. Over een periode van 40 jaar (zo lang moet het zwembad blijven staan) is dat ruim 14
miljoen euro.

Maar de commissieleden reageerden opvallend positief. Op 10 november stemt de gemeenteraad waarschijnlijk in met de bouw van de hal met zwembad. Dit moet er dan in 2025 staan.

Hieronder Klaas van Duin van de Sportraad over de bespreking:

4 REACTIES

  1. Ik vindt het idee van de handbalvereniging wel een goed idee om de schelft bij het sportcomplex te realiseren, dan heb je alle sporten op een complex is ook goedkoper geen extra kantine en kleedruimtes nodig, en voor het zwemmen kunnen de mensen wel elders terecht, PS de begroting van nu is tijdens het nieuw te bouwen complex waarschijnlijk al bijna een miljoen duurder zo werkt dat met overheids berekeningen.

    • Leo, waar wil je die neerzetten? Midden op de weg? Naast de N206? Er is geen plek op de Boekhorst! Als je al een hal gaat plaatsen, praat je over een Schelft II. Daar gebeurt meer dan alleen maar handbal. Even reëel blijven, afgezien van de ruimte. Zou je, hoezeer ik het ook respecteer, alleen voor de handbalvereniging een hal neer willen zetten? Dat zet toch geen zoden aan de dijk? Als je daar ook andere functionaliteit aan toe wilt voegen….. Iedereen komt met de auto. Het is op een thuiswedstrijd van VVSB al zoeken naar een plek.

  2. Als je het op een andere plek bouwt waar je nog meer sporten kunt combineren reken dan even mee hoeveel aan een vermogen aan huizen je op de oude plek kunt bouwen. En het oude bollenbad had op het schuine dak aan de zuidkant tientallen zonneboilermatten liggen. Dat was zwembadverwarming. Buigbare soepele hardplastic panelen opgebouwd uit honderden kanaaltjes en aan weerszijden een aanvoer en retourbuis. Kinderlijk eenvoudig, komt amper technologie aan te pas en werkt ook in de winter als men de variant met glas erover neemt. Met gas de boel warmstoken is nu echt onbetaalbaar. Laat het idee van zulke heatpipes aub meenemen in het ontwerp m.b.t. goede ligging op het zuiden en het verwarmen zal gratis zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in