foto Annelotte Gravendijk

Noordwijk – Op het strand van Noordwijk ligt sinds zaterdagochtend een grijze zeehond. Volgens zeehondenopvang A Seal Stellendam verkeert het dier in goede gezondheid, maar is het al op leeftijd. De opvang laat weten dat het daardoor gebruikelijk is dat het dier een plek heeft uitgekozen om uit te rusten.

Rond 7.00 uur werd de zeehond aangetroffen. De politie heeft het gebied rond de zeehond met kratten afgezet. Dit moet het dier enige rust geven. Het verplaatsen van het dier is volgens de zeehondenopvang niet aan de orde en bovendien een lastige operatie. ‘De zeehond weegt 150 kilo en is daarnaast super agressief. We willen het dier geen stress geven’, vertelt een medewerker van A Seal Stellendam.

Daarnaast gaat het om natuurlijk gedrag, zo laat de opvang weten. ‘Een zeehond zwemt niet altijd in zee, maar heeft ook tijd nodig om op adem te komen. Vooral met dit mooie weer heeft het een lekker plekje uitgekozen om te rusten.’ Ondanks dat het dier in goede gezondheid zou zijn, heeft het wel een klein wondje bij de staart. Toch is dit niet dermate ernstig dat het moet worden behandeld.

De zeehondenopvang doet de oproep om het dier niet van dichtbij te bekijken. ‘Blijf het liefst op 30 meter afstand en respecteer het dier. Door veel mensen wordt het onrustig en het is van belang dat het dier kan rusten. Mensen vergeten vaak dat zeehonden de grootste roofdieren zijn van Nederland.’

Hoe lang het dier er zal blijven is lastig te zeggen, laat A Seal Stellendam weten. ‘Het kan zomaar een paar uur tot een dag duren.’ (dit is een bericht van mediapartner Omroep West)

 

1 REACTIE

  1. Hoop dat de mensen uit de beurt blijven van de zeehond, natuurlijk is het leuk omdat beest zo dicht bij te zien, maar het is een wild dier, anders mag hij/zij zich best verdedigen, maar dan is het gelijk dat beest is gevaarlijk.
    Jammer dat ik het niet geweten heb, want ik was zaterdag in Noordwijk, had ik een mooie foto gehad.
    Gr. Een dieren vriend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in