Foto Blauwe Vlag

Noordwijk/Sassenheim/Warmond – De Blauwe Vlaggen 2021 zijn uitgereikt. In de Bollenstreek zijn er zes verdeeld.

In Noordwijk wappert de vlag al meer dan 31 jaar. Ook dit jaar was er een voor Badstrand Noordwijk, de Duindamseslag en de Langevelderslag. In Sassenheim mag Jachthaven Jonkman ook komend jaar weer een Blauwe Vlag voeren, net als Jachthaven ’t Zwanengat in Warmond. Nieuwkomer is de Koninklijke Watersportvereniging De Kaag in Warmond.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig.

5 REACTIES

  1. Wassen neus, zo’n bauwe vlag voor de stranden. Momentopname, geen garantie voor duurzaamheid. En….je lokt er niet meer badgasten mee.

    • Ben ik niet met je eens, met name onze Duitse toeristen zijn hier heel gevoelig voor, en we hebben toch de windmolens voor onze kust, duurzamer kan bijna niet🤔

  2. Als het hard geregend heeft en de sluizen gaan open in Katwijk wil je niet weten wat er geloosd wordt in de zee Blauwe vlag gewoon een lokkertje .

  3. Heel Spanje heeft er een de middellandse zee is verrot van het vuil daar heeft elke badplaats een blauwe vlag .Dus laat hem maar zakken die blauwe vlag want het stelt niks voor .

  4. Keurmerken: blauwe vlag, quality coat, kuuroord, Fairtrade, etcetera. Alleen de mensen achter de keurmerken worden er beter van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in