Voorhout – Foreholte moest zondag bij Bloemendaal de wedstrijd winnen om aan te blijven haken voor de laatste prijzen in de competitie. De ploeg bleek daar niet toe in staat en nam daarmee plaats in de wachtkamer. De komende weken zal moeten blijken of de mannen van trainer Bloemheuvel nog zullen worden opgeroepen. Het werd 0-0 tegen Bloemendaal.

Bij de start bleek dat Foreholte deze zondag niet kon beschikken over Sten Admiraal en Sam Lemmers. Al vroeg in de wedstrijd viel ook Lars Berg weg met een blessure. De overige Voorhouters werkten hard en hadden zeker in de eerste helft een overwicht, maar Bloemendaal bleek een niet te nemen horde, terwijl zeker in de tweede helft er juist voor de thuisploeg ook kansen waren om de volle buit binnen te halen.

Vanaf het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Oosterlaken probeerde Foreholte de bal richting het doel van Bloemendaal te krijgen. De verdediging van de thuisclub stond echter als een huis en tegelijkertijd ontbrak de creativiteit bij Foreholte om de openingen te vinden. Bloemendaal leunde achteruit en probeerde via de counter de Voorhoutse verdediging in verlegenheid te brengen. Na 45 minuten keken de meegereisde Voorhouters elkaar eens aan: geen enkele kans, laat staan mogelijkheid.

Met het inbrengen van Toni Arroyo koos trainer Bloemheuvel voor een klassieke centrumspits. Meteen in het begin van de tweede helft was Arroyo gevaarlijk toen keeper Tinholt de bal tegen de Voorhoutse spits aanschoot. De bal verdween naast het doel. De Voorhouters bleken ook de tweede helft de Bloemendaalse verdediging niet omver te kunnen spelen. De tegenstander groeide in de wedstrijd temeer daar er veel onrust aan de bal was in Voorhouts balbezit. De eerste hoekschoppen van Bloemendaal leverden gelijk gevaar op. Eerst moest de bal van de Voorhoutse lijn gehaald worden en bij de volgende werd er rakelings naast het doel gekopt. Ook Olle Roffelsen moest met een blessure naar de kant. Robin Gomes verving hem en ten laatste kwam Ruben Hoijer binnen de lijnen. Foreholte kreeg zegge en schrijven één grote kans om te scoren. In de scrimmage stond eerst het hoofd van Arroyo in de weg en vervolgens verrichtte keeper Tinholt een wereldredding. Aan de andere kant was Bloemendaal heel dicht bij de zege, maar wist Matthijs Guijt zijn doel met enige moeite schoon te houden.

Na het eindsignaal ging de thuisclub tevreden van het veld. Winst was mooi geweest, maar ieder punt was er een. Foreholte besefte dat ze weliswaar de iets betere ploeg was geweest, maar verder ook niets had kunnen afdwingen, en ook zomaar met lege handen had kunnen staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in