Bloemboeketten en dahlia’s in Lisse

Lisse – Bloemen staan de komende tijd centraal in Lisse. Op 14 augustus wordt in Museum de Zwarte Tulp de tentoonstelling Bloemboeketten geopend.

Ze zijn een beetje uit de gratie geraakt, geschilderde bloemstillevens uit de vorige eeuw, maar de tentoonstelling laat zien hoe vrolijk, veelzijdig en inspirerend die schilderijen zijn. De meeste schilderijen zijn gemaakt in de periode 1920 tot 1940.

Bloemen in natura zijn te bewonderen tijdens het Dahliafestival, dat van 10 augustus tot 17 oktober wordt gehouden in de regio. Tot oktober kunnen bezoekers van Kasteel Keukenhof ook genieten van prachtige dahlia’s van kwekers uit de Bollenstreek. In de tuin van het kasteel en het Frederik’s Hof staan zo’n 150 verschillende soorten dahlia’s.

archieffoto

2 REACTIES

  1. Kasteel Keuken een pareltje in de bollenstreek,een schitterende tuin (waar je voor niets in kan )met voor de kleine kinderen een leuke kinderboerderij waar je tussen de dieren kunt lopen en ook wat speeltoestellen.Voor de inwendige mens is er ook nog horeca. (en nee ik werk er niet ).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in