Lisse – De bloembollenboulevard aan de randweg wordt verkocht aan Keukenhof, die ook de toewijzing doet. Dat hebben B & W besloten.

Nu is de parkeerplaats langs de Westelijke Randweg nog eigendom van de provincie Zuid-Holland en die verstrekt ook de vergunningen aan de standhouders. De provincie wil er vanaf en Lisse heeft aangegeven interesse in de grond te hebben. De bollenverkoop ziet de gemeente als cultureel erfgoed, ondanks de kritiek op de kwaliteit.

Lisse wil de grond doorverkopen aan Keukenhof. Met een wijziging in de plaatselijke verordening kunnen standplaatshouders zich melden bij de gemeente. De Keukenhof zorgt voor de keuze van de standhouders die een plek krijgen op de bloembollenboulevard.

3 REACTIES

  1. Wat een kansloos besluit van de gemeente. Bovendien is het gewoon een onderdeel van de openbare weg buiten het Keukenhofseizoen. De verkopers die jaren hebben gestaan worden nu uitgesloten op termijn. Maar ZIJ hebben de bloemenboulevard gemaakt tot wat is is. Cultureel erfgoed!

    • Gemaakt tot Cultureel erfgoed? List en bedrog en een schande voor het Bloembollen vak. Goede zaak dat de Keukenhof zich met toewijzingen gaat bemoeien. De bestaande verkopers zullen best weer een kans krijgen maar zullen zich moeten houden aan de kwaliteit standaard welke het Bloembollen vak voorstaat en de verkoop seizoenen respecteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in