archieffoto Eric-Jan Geertsen

Bollenstreek – Vertegenwoordigers en ondernemers uit de bloembollensector hebben gereageerd op de kritiek die de stichting Waarom Weg heeft op de toekomst van de bollensector. De KAVB, LTO en ondernemers hadden graag gewild dat de stichting eerst het gesprek was aangegaan met de bollensector voordat er fabels worden verspreid. De bloembollensector wijst op het belang voor het toerisme, het landschap en de economie van de Bollenstreek. Volgens Waarom Weg is er 150 tot 200 miljoen euro uitgetrokken om de sector in stand te houden. Dat geld is er volgens de beroepsgroep helemaal niet. Ook van het argument dat er te veel bollengrond zou zijn willen ze graag weten waar dat vandaan komt. Verder storen ze zich aan de bewering dat bedrijven aan het financieel infuus liggen en de oude kritiek over landbouwgif. De sector gebruikt legale gewasbeschermingsmiddelen. De sector is in gesprek met betrokkenen over de toekomst van de streek en nodigt de stichting Waarom Weg graag uit voor een gesprek over de feiten.

4 REACTIES

 1. Goed idee, maar deze nieuwe stichting heeft maar 1 doel: maakt niet uit hoe, maar het gaat om hun belang en het algemeen belang, interesseert hen niet, bloembollensector is hun ogen totaal niet belangrijk, dat deze sector zorgt voor een deel van het inkomen van veel inwoners in de Bollenstreek gemeenten, denk aan horeca, toeleveringsbedrijven, winkeliers, gem.heffingen, etcetera.zijn ze schijnbaar vergeten, het houdt niet op bij 3 a 4 weken bloei en het Bloemencorso!

 2. Het kind van de rekening

  Zoals de zaken er nu voorstaan worden wij, als paarden- en volkstuin liefhebbers, weggezet als wetsovertreders die ervoor zorgen dat er onvoldoende bollengrond is in de regio.

  De provincie Zuid-Holland is de dichtst bevolkte provincie van Nederland, en Noordwijk staat hoog in de ranglijst met de duurste woningen van Nederland.
  Het is dus geen wonder dat er veel ruimteclaims worden gelegd op de grond in onze regio.

  Door de jaren heen is er heel veel bollengrond verloren gegaan door woningbouw, recreatie (zoals sportvelden), bedrijventerreinen etc. Ook zeker hele belangrijke zaken, maar wij vinden niet dat het door deze zaken verdwijnende areaal bij ons in de schoenen moet worden geschoven!

  Wij hebben met onze hobby’s al die jaren al naast de bollenteelt bestaan!
  Het voelt dan ook erg oneerlijk dat wij nu de rekening krijgen gepresenteerd en moeten wijken voor een probleem dat NIET door ons veroorzaakt is!

 3. Het gaat erom hoe jullie erin staan, een frontale aanval met gestrekt been richting de bollensector helpt juliie niet in deze zaak, jullie gesprekspartners zijn de gemeenten, die moeten openstaan voor jullie wensen, bollensector is volgens mij hierin geen partij, dus om de sector dan zwart te maken met achterhaalde beweringen en onjuistheden werkt averechts

 4. De bestuurders waarom weg moeten eerst zelf maar eens goed naar hun eigen situatie kijken.
  Van een agrarisch object een prive domein maken. Hectares land worden nu met een andere doeleinde ingericht.
  Nu krijgen ze hun zin niet en dan vervolgens een sector aanvallen.
  Er zijn er ook bij die geld hebben gekregen van de GOM om opstallen weg te halen, en vervolgens gaan ze een grotere tuin cq paardebak maken achter hun huis. Ja zo werkt het niet. Of woningen die uit een agrarisch bedrijf worden getrokken met extra grond koop dan maar ergens anders een huis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in