Bloembommetjes maken in de Heemtuin

Lisse – Op zondag 18 augustus van 14.00 uur tot 16.00 uur staat de extra openstelling van Heemtuin van Lisse in het teken van bloemen en hun zaden.

De imkers vertellen over hoe de bijen behulpzaam zijn bij het maken van zaden, er kunnen bloembommetjes worden gemaakt en van verschillende bijzondere wilde planten zijn deze middag zaden te koop. Bloembommetjes zijn ballen van klei die gevuld zijn met zaden. Door deze op een braakliggend terrein te gooien, kan er een explosie van kleurrijke bloemen ontstaan. Voor kinderen is er een natuurspeurtocht beschikbaar. Ook het bekijken van natuurvondsten onder de microscoop behoort tot de mogelijkheden. Aan de theetafel kan in diverse natuurboeken en tijdschriften worden gebladerd.

Zoals altijd is de toegang gratis. Bij gunstige wind zal de Zemelpoldermolen in bedrijf zijn en de molen is dan ook open voor bezoek. De heemtuin ligt aan het eind van de Don Boscostraat langs het Heempad naar de Zemelpoldermolen. Meer informatie: http://www.freewebs.com/heemtuinlisse/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in