Lisse – De ‘bloemen voor de paus’ zijn gezegend door Bisschop Hans van den Hende in de Keukenhof in Lisse. Als Paus Franciscus zijn Paaszegen uitspreekt doet hij dat dus omringd met het bloemendecor uit Nederland. Eerst leek het financieel niet meer mogelijk om deze versiering aan te bieden. Dankzij een nieuwe samenwerking tussen het Bisdom Rotterdam en de Kerk van de Friezen kan dit nu toch.

De vaste arrangeur van het bloemenproject moest eerder constateren dat een vervolg er niet meer in zat. Na overleg met diverse betrokken partijen en deelnemers bleken er toch nog mogelijkheden te zijn. De Nederlandse Kerkprovincie, hierin vertegenwoordigd door het Bisdom Rotterdam en de Kerk van de Friezen in Rome, wilde zich er graag voor inzetten. En zo ook de vaste vervoerder; Van der Slot Transport uit Noordwijkerhout.

Veel bloemenkwekers, die al jarenlang steeds bloemen beschikbaar stelden, doen dat nu weer. Bloemenarrangeur Piet van der Burg uit Berkel Rodenrijs is de nieuwe artistiek leider voor de bloemendecoratie. Hij noemt het een enorme eer en daarnaast een erg belangrijke taak. De vrachtwagen met bloemen is inmiddels onderweg naar het Vaticaan. Van der Burg zal in de tussentijd met het vliegtuig reizen naar het zuiden en de bloemen opwachten voor de Paastoespraak van de paus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in