Foto: Bij Joyce

Voorhout – De eigenaar van bloemenzaak Bij Joyce aan de Herenstraat in Voorhout is onaangenaam verrast door het verlenen van een vergunning aan een bloemenstal op nog geen 30 meter van haar zaak. De bloemenstal mag van de gemeente elke donderdag voor 10 jaar bloemen verkopen. De ondernemer zegt in een brief niet vooraf te zijn geïnformeerd door de gemeente Teylingen.

In een brief aan burgemeester en wethouders schrijft ze aan de grond genageld te zijn bij het zien van de bloemenstal. Ze vraagt het college of er een manier is om het afgeven van de vergunning te herzien. Daarnaast wil zij weten hoe deze vergunningen normaal gesproken worden gegeven. Zij verwacht als ondernemer, die probeert bij te dragen aan het winkelgenot in Voorhout, geïnformeerd te worden over zulke besluiten. En dat het afgeven van dergelijke vergunningen niet alleen gebeurt op basis van ‘passend binnen de richtlijnen’ die daarvoor gelden. Maar ook rekening houdt met de daadwerkelijke situatie in het dorp en dus ook voor de bestaande ondernemers.

Op 15 juni worden de vragen besproken in de raadscommissie DEB. Deze raadscommissie neemt zelf geen besluiten, maar geeft een advies. Bij Joyce wil graag antwoord op hoe dit proces is verlopen en of er regels zijn over een maximaal aantal verkooppunten per branche in een gemeente. 

14 REACTIES

 1. Ten eerste is het inderdaad bijzonder vervelend voor de ondernemer, maar ook voor de buurt is het uitermate hinderlijk.
  De bloemenstal neemt namelijk wekelijks 3 parkeerplekken in beslag op donderdag, vrijdag en zaterdag, in een gebied dat toch al te kampen heeft met een groot parkeerprobleem.
  Koester de winkeliers, wees blij dat er amper leegstand is.
  Dat geldt voor de gemeente, maar ook voor de inwoners van Voorhout.

 2. weet je de gemeentes zijn alleen maar geintreceerd inde mensen om te stemmen en verder is er niets wat ze voor je doen

 3. Ik ken natuurlijk de overwegingen van de gemeente niet om deze vergunning te verstrekken. Maar het is opvallend dat dit
  1. op zo’n korte afstand van een gelijksoortig verkooppunt wordt toegestaan
  2. dat de vergunning voor zo’n lange periode is afgegegevn.
  Ik verwacht dat zowel de betreffende ambtenaren als de besluitende wethouder ook rekening houdt met de belangen van anderen dan de aanvrager.

 4. De winkelier neemt ook iedere dag twee parkeerplaatsen in beslag door zogenaamd de hele dag te laden en te lossen! Hele dag achterklep open en doen alsof. Is ook beetje hinderlijk voor winkelend Voorhout

 5. Dit betekend dat er een aanslag wordt gedaan op het inkomen van Joyce ,laten we eens voor iedere functie op het gemeentehuis een 2e persoon inzetten en dan tegen de huidige medewerkers meedelen dat ze inkomen moeten inleveren om de 2e werknemer te kunnen betalen, dan komen ze natuurlijk in opstand.Amtenaren interesseert het geen bal dat het inkomen van Joyce naar beneden gaat!!

 6. Er zijn teveel winkels van hetzelfde. Ik begrijp de toekenning van de vergunning niet.
  ER IS al een bloemenwinkel. Dat is voldoende.
  In Voorhout valt op het aantal eet drink gelegenheden.
  Een aantal jaren terug was er eer diversiteit in winkels bv een boekwinkel.
  Gelukkig is er een Kringloopwinkel en de Primera.
  Dat is nog een beetje jus.

 7. Die man staat daar al jaren. Hoezo is dit nu ineens een probleem? Daarnaast bediend Joyce een andere klantsoort en doe ik mijn best haar verontwaardiging te begrijpen maar schijn daarin te falen

  • Dit gaat niet over de ondernemer die er al jaren op vrijdag en zaterdag staat. Maar over de vergunning voor een nieuwe bloemenstal die er vanaf nu op donderdag bij komt.

 8. De gemeente Teylingen, trekt zich niets aan van hun burgers! Wat je als burger, ook vraagt , etc. Antwoord duurt weken, maar er wordt niets aan gedaan.Ze gaan gewoon hun eigen gang! Een tennis park wat 2,2 miljoen euro’s heeft gekost en nog nu nog uitbreiding van 2 banen, 800.000 euro’s. terwijl de bezetting nog geen 50% is. Dit ten koste van woning bouw. Ook voor ouderen speciale parkeer plaatsen bij hun appartement is niet mogelijk. Een Ter Wegenpark, dat een honden uitlaatplek is. De gemeenten heeft er allemaal lak aan. Helaas de slechtste gemeente!

 9. In heel Noordwijk aan zee is geen 1 bloemenwinkel of stal meer..soms wat te koop in de Vomar..genoeg ruimte lijkt mij voor een mobiele bloemenstal.

 10. Fred: huer staan de bloemen en planten droog bij de Vomar! Ze gaan gewoon dood. Ladingen worden weggegooid. Ik heb het als klant meerdere keren laten weten en af en toe krijgen ze water….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in