“BOA’s moeten gastheer zijn en niet alleen bonnen schrijven”

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Waar het gaat over het veiligheidsbeleid, zet de gemeente Noordwijk de komende jaren in op vier verschillende prioriteiten.

Dan gaat het om: (1) veilig uitgaan, evenementen en toerisme, (2) overlast, geweld op het snijvlak van zorg en veiligheid, (3) jeugd en veiligheid en (4) ondermijning (onder meer de aanpak van drugscriminaliteit en witwassen). Inwoners in Noordwijk ervaren weinig overlast en voelen zich minder vaak onveilig dan het landelijk gemiddelde. Er zijn minder diefstallen en mishandelingen. Wel zijn er meer bedreigingen en overlast van personen met verward gedrag, maar dat is landelijk ook zo.

Wat burgemeester Verkleij betreft, gaan de boa’s veel minder bonnen schrijven en veel meer optreden als ‘gastheer en gastvrouw’. ,,Het gaat bij hun werk om ondersteunen van inwoners en toeristen en vragen beantwoorden die er zijn. Dat ze zaken constateren, zoals gordijnen die al vijf dagen dicht zijn bij een huis. Ze moeten onze ogen en oren zijn en dat gaat verder dan alleen het bonnenboekje. Daarop gaan we inzetten de komende jaren.’’

2 REACTIES

  1. Goed plan, als er echt geschreven moet worden kan dat toch wel. Als autoritair afvoerputje van het land is het goed voor hun geest als ze ook meer dankbaar werk mogen doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in