Noordwijk – Jazz-saxofonist Bob Rigter (82) is op 5 februari overleden. Dat heeft zijn familie maandag bekend gemaakt.

Rigter studeerde Engels en was docent/taalkundige; op muzikaal gebied was hij autodidact. Als jazz-saxofinist trad hij, vaak met bekende namen, in binnen- en buitenland op in theaters, jazzclubs, op festivals en op de radio. In 1993 richtte hij het Bob Rigter kwartet op, later uitgebreid tot het Bob Rigter Kwintet. Voor Noordwijk Radio, later Nens, maakte Rigter twintig jaar lang het radioprogramma Jazz met Bob: 1033 afleveringen zonder ook maar een week over te slaan. Daarnaast schreef hij verschillende boeken. In oktober 2016, op zijn 82e verjaardag, werd Bob Rigter benoemd tot cultureel ambassadeur van Noordwijk.

Bob Rigter is in besloten kring gecremeerd. (foto KunstKlank)

3 REACTIES

  1. Een zeer wijze,integere man is ons ontvallen. We hebben de eer gehad hem vaak van dichtbij mee mogen maken.Een pracht mens !

    Guus Cappon.

  2. Vanaf het moment dat ik in de Bollenstreek kwam wonen luisterde ik zeer frequent naar de vermakelijke maar deskundige presentatie,leerde nieuwe namen kennen en standards..later deed ik o.a. fotowerk voor de Perdido Jazzclub(o.a. Benjamin Herman,Bart Lust,Rob van Bavel).
    Dank voor alle fijne uren!
    A&A Photography Rob Kuijper

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in