Bollenstreek – In BoBizzNizz op Bo-radio Manon Bongers, zij is expert op het gebied van gedrag van mensen in organisaties. In de dagelijkse praktijk, trainer/coach en eigenaar van opleidingsinstituut Bongers en Partners. Manon heeft net haar derde boek geschreven en daarvan heeft BoBizzNizz de primeur. Ze spreekt over haar werk, aanpak en vooral over haar nieuwste boek, ‘Coachen vanuit de positieve psychologie’ en wat dat betekent voor ondernemers.

De krapte op de arbeidsmarkt wordt per maand groter. We zien het in alle branches en sectoren. Inmiddels zijn er 126 banen voor 100 werkzoekenden. Waar komt die krapte vandaan en hoe kunnen we daar een goed werkbare oplossing voor vinden. Daarover gaan we in gesprek met ONL-voorzitter Hans Biesheuvel en horeca-ondernemer en eigenaar van de Lowietje Groep, Bas Paulus.

Tenslotte is er weer het nodige te doen over een paar fiscale uitdagingen. Zo is de belastingvrije kilometervergoeding al vanaf 2006 onveranderd € 0,19 per kilometer en dat kan al lang niet meer uit. Daarnaast heeft de advocaat-generaal aan de Hoge Raad geadviseerd dat de individuele vermogensrendementsheffing in strijd is met het discriminatieverbod. Financieel deskundige Hans van Schie legt uit wat dit betekent.

BoBizzNizz is er zoals altijd weer op woensdagavond om 20:00 uur, op 105.3 FM of via Bollenstreek Omroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in