Foto: Charles Nieuwenhuizen

Noordwijk – Eén tractor met daarachter een rij auto’s. Die protestoptocht tegen het stikstofbeleid van het kabinet reed dinsdagavond door Noordwijk. Via sociale media was opgeroepen om te verzamelen op het Wantveld om daar vandaan een tocht door Noordwijk te maken. Of de mensen in de auto’s achter de tractor ook boeren waren, is niet bekend. Het waren in ieder geval sympathisanten. Dat bleek uit de protestborden, Nederlandse vlaggen, boerenzakdoeken en getoeter.

Foto: Charles Nieuwenhuizen
Foto: Charles Nieuwenhuizen

18 REACTIES

 1. Je kan prima kritisch zijn over hoe wij in Nederland omgaan met onze grond (exporteren van vlees) als piepklein land en de boeren steunen. Ik ben zelf gaan kijken bij het Wantveld, en ook deze foto’s sterken mij in mijn mening. Dit protest heeft zeer weinig met boeren te maken. Beroepsklagers/demonstranten. Vandaag demonstreren voor de boeren, morgen voor de nexit en overmorgen weer voor iets anders.

  Het zegt al genoeg: 1 trekker hier, in Katwijk was er maar ook 1 trekker. Auto met schoolbord verf, kan je elke dag tegen iets anders protesteren. Succes!

 2. Dit is heel ongemakkelijk om dit artikel te lezen. Dit is totaal geen boerenprotest maar het zijn eerder beroeps wappies die misbruik maken van het boerenprotest. Heel triest dat dit in Noordwijk gebeurd. Hopelijk past de redactie het artikel nog aan en dat ze zeggen dat het eigenlijk een wappie protest is. Dat zou de redactie van Omroep Bo sieren en de boeren in een beter daglicht zetten.

 3. een mooie en geslaagde actie. indrukwekkend om mee te mogen rijden! en wat een super positieve reacties van mensen langs de weg!

 4. Laat je maar met plastic vergiftigen, en de veestapel voor 80% is al verkloot door die professionele Agrarische sector. 10% voor eigen consumptie de rest exporteren naar Arme landen .

 5. Wat een schande hé dat die mensen die met hun handen in de grond wroeten in ons elitaire Noordwijk het lef hebben om onrust te zaaien. Waar was de politie om dit gepeupel te arresteren?

 6. Het meevoeren van de ondersteboven gehangen vlaggen in de stoet is een belediging van de vlag en de Nederlandse Staat. Helaas is vlagschennis in Nederland niet verboden en strafbaar, in tegenstelling tot bijvoorbeeld landen als Duitsland en Amerika. Jammer. Deze respectloze behandeling zou in Nederland strafbaar moeten zijn. De Nederlandse militairen zijn woedend over de omgekeerde vlaggen. Terecht.

  • Belachelijk; respect voor onze vlag! Allang niet meer. Normeloos land en regering. Vroeger vond ik het een eer, tegenwoordig walg ik ervan. De eer is weg.

 7. Als iedereen z’n vakantie geld krijgt en z’n vliegtuig staat klaar is het helemaal top bij ze, dat Nederland dan afgebroken en weg gegeven word zien ze niet. Wat die vlag betreft , hoe de regering hier met boeren en het land om gaat is pas beledigend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in