Bollenstreek – LTO Noord, Duin- en Bollenstreek reist woensdag niet massaal af naar Stroe voor de landelijke protestactie van boeren tegen het stikstofbeleid. De actie komt volgens LTO wat betreft timing niet zo goed uit omdat het de start is van het rooiseizoen bij ons in de streek. Ze hebben daarom als protest op twee locaties in de Bollenstreek spandoeken met daarop de tekst ‘Den Haag dicteert Nederland gedupeerd’ opgehangen. Kwekers die de actie willen steunen kunnen volgens LTO meedoen door de Nederlandse vlag halfstok te hangen met boven aan de vlag een rode boerenzakdoek. Volgens de kwekersorganisatie is ook de bloembollensector straks aan de beurt met alle Natura2000 gebieden om ons heen.

6 REACTIES

    • Bestrijdingsmiddelen beschermen gewassen tegen ziekten, plagen en onkruid. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen verhoogt de opbrengst en kwaliteit van een product.

      • Dat kan zijn. De bestrijdingsmiddelen komen echter ook in het milieu terecht: in het grondwater, de sloten en de lucht. In de jaren 50, 60, 70 en 80 van de vorige eeuw werd er maar raak gespoten met bestrijdingsmiddelen. Nu wordt e.e.a beter gecontroleerd door inspectie.

  1. Als ik zou moeten kiezen wat ik nuttiger vind, een bollenboer met pesticiden of een veeboer met voedsel en
    een beetje stikstof, dan kies ik toch voor de veeboer.

  2. Ik kan ook nog wel een paar sectoren opnoemen waarvan er geen hout van klopt. Agrariërs en veeboeren worden erg makkelijk aan de kant geschoven momenteel. In de tegenwoordige tijd schijnt er alleen nog maar plek te zijn voor kantoor volk. Ben benieuwd hoe de wereld er over een paar jaar er uit zal zien.

  3. Het is een agenda 2030 door Alles wat eten opbrengt uit te roeien, en luxeproducten zoals een bol wat niet eetbaar is worden niet gehinderd. Totale chaos honger en armoede is het plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in