Noordwijk – Het gemeentebestuur van Noordwijk blijft handhaven tegen het oneigenlijk gebruik van bollengrond. Nu staat de handhaving nog ‘on hold’ en wordt per geval gekeken of dat strijdige gebruik gelegaliseerd kan worden. Dat antwoord hebben bezwaarmakers te lezen gekregen in een brief van het college van burgemeester en wethouders.

Het college geeft aan, dat er zonder aanziens des persoons wordt gehandhaafd; of je nu een groot of klein stuk bollengrond voor iets anders gebruikt. Uiteindelijk komen dus alle 268 percelen aan de beurt, waartegen een verzoek tot handhaving is ingediend.

Het gemeentebestuur reageert ook op de klacht, dat paarden mogelijk naar de slacht moeten, omdat ze niet meer op hun weitje mogen staan. ,,Paarden mogen op die locaties, waar het bestemmingsplan dat toestaat en kunnen zelfs bijdragen aan heterogene landschappen. Echter, dat mag niet ten koste gaan van eersteklas bollengrond.’’

6 REACTIES

  1. Dit boekhoudkundig geneuzel zorgt voor geen enkele extra bol in de grond. In plaats van een paardenweitje wordt het nu “ongebruikte nutteloze braakliggende bollengrond”. Maar wel “eersteklas”, want er staat or loopt niks op. Man man man. Laat die mensen gewoon een speciale precarioheffing betalen voor het “mis”bruik van dergelijke grond. Dan kan de belachelijk hoge WOZ omlaag voor ons allen.

  2. Laat de gemeente dan als eerste zijn eigen bollengrond ontruimen die zij zelf aan de oppervlakte aan eersteklas bollengrond hebben onttrokken.

  3. Een stuk je grond van 20bij 40 meter wat moet een bollen boer daar mee .jullie kunne beter op andere dingen letten diekinderen zijn met wat leuks bezich of hebben jullie liever dat het hangjongeren worden die aan de drank en de druks zijn het gaat niet om bollengrond maar ik wil wedden dat er binnen de kortste keren er grote villa’s worden gebouwd .Net als bij de verlaagde Gooweg daar is niks geruimd maar er zijn wel grote villa’s gebouwd en dat was toch ook bollen grond .Maar jullie zullen wel blij zijn dat je nr 25 staat bij de dorpen in Nederland van de meest miljoenen villa’s

  4. Er zijn nu al zo veel mensen echt ziek van deze spreadsheet politiek die alleen maar verliezers kent. Het is de meest schimmige constuctie die er maar bestaat met als doel de streek open te houden. Niets er van lukt. Alles staat vol villa’s, agrariërs kunnen niet starten of uitbreiden, alles stagneert. Een evaluatie van het isg beleid zit er niet in en de kassen van de GOM moeten gespekt worden om dingen te slopen die nog prima bruikbaar zijn. Bijvoorbeeld: penenfabriek mag niet op Torenlaan Voorhout. Prima bedrijfspand wordt gesloopt. Nieuwbouw in Noordwijk. 12 hoog gaat het worden beste mensen! Samenwerking tussen de 5 bollenstreekgemeenten laat zwaar te wensen over. Deze penengrap kost alleen maar geld en bollengrond. Het gaat maar door en niemand kan er een touw aan vastknopen. Rooksluiers en intimidatie wanneer je vragen hierover stelt.

  5. Maar wat is nu de bedoeling van dit hele CIRCUS .. De GOM en LTO willen de paardenweitjes en moestuintjes weg .omdat dat 1 ste klas bollengrond is in hun ogen , maar is het dan uiteindelijk de bedoeling dat daar dan weer gom villa.s komen ..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in