Bollenstreek – Flinke krapte met daarbij stijgende verkoopprijzen, dat is de situatie op woningmarkt van het laatste kwartaal van 2017 volgens onderzoek van De Leeuw Makelaardij.

In Noordwijk is de appartementenmarkt nog altijd de belangrijkste, met een prijsniveau van 12% boven het gemiddelde van de Bollenstreek. Hoekwoningen en halfvrijstaande woningen waren 25% respectievelijk 22% duurder dan elders in de Bollenstreek. Ook in Noordwijkerhout is het woningaanbod krap. De prijzen voor tussen-, hoek- en halfvrijstaande woningen stegen verder en de verkooptijd nam af. In Voorhout stijgen met name appartementen nog altijd in prijs en verkopen vlot. Ook in Sassenheim is een tekort aan woningaanbod. Vrijstaande woningen zijn in twee jaar tijd 46% in prijs gestegen. In Lisse is vooral een gebrek aan tussen- en hoekwoningen. Die gaan snel van de hand tegen recordprijzen. Wie in Warmond een tussenwoning wil kopen, moet er razendsnel bij zijn.

Hillegom is een van de meest betaalbare woonplaatsen met prijzen die 10% onder het gemiddelde van de Bollenstreek liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in