Bollenstreek – Sleeën in de duinen was zaterdag nog wat lastig, maar zondag lag er een dusdanig pak sneeuw, dat er volop kon worden gegleden.

De Bollenstreek genoot van een dag ouderwetse sneeuwpret. Er werd gewandeld in de witte duinen en bossen en op het witte strand, de sleeën werden van zolder gehaald en een enkeling pakte de langlaufski’s. In voortuinen verschenen al snel de eerste sneeuwpoppen. Keukenhof lag er ongerept bij: het bloemenpark in Lisse gaat pas op 23 maart open voor publiek. In Park Rusthoff in Sassenheim genoten ouders en dik ingepakte kinderen van sneeuwbalgevechten, sledetochtjes en het maken van zo groot mogelijke sneeuwpoppen.

Niet iedereen was even blij met het winterse weer: het zorgde in het verkeer voor enige overlast en automobilisten waren wat langer bezig om de auto sneeuw- en ijsvrij te maken. Met de inmiddels ingevallen dooi is het snel gedaan met witte wereld. (foto Keukenhof: Keukenhof; foto strand: Jaap van Duijn; foto’s duinen: Charles Nieuwenhuizen; foto Rusthoff: Kees Guldemond)

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in