Foto's Fred van der Bent, Tiny van der Zwan,Eric-Jan Geertsen, Els Smit-Krug, pr

Bollenstreek – Honderden vrijwilligers uit de Bollenstreek hebben vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet. Burgemeesters, wethouders en lokale politici, maar ook buurtbewoners, vrienden- en collegagroepen klusten, maakten schoon en verwenden cliënten van zorginstellingen.

Bewoners van Sassembourg in Sassenheim werden tijdens een gezellige middag toegezongen door Trilokaal-politici. Zo’n 30 vrijwilligers klusten in het Overbosch in Voorhout. Wethouder Fred van Trigt stroopte de mouwen op bij scouting Tjarda in Hillegom en CDA-politici gingen met andere vrijwilligers aan de slag op de Dierenhoeve in Noordwijkerhout. NZ Lokaal kluste op de Speelakker en wethouder Henri de Jong deed dat bij scouting Bosgeest.

Buurtbewoners, asielzoekers en schoolkinderen maakten in Noordwijk schoolplein van de Duinpieper lenteklaar. In Jeroen verzorgden leerlingen van de Noordwijkse School een high tea voor de deelnemers aan de dagopvang. Tien medewerkers van supermarkt Dirk staken de handen uit de mouwen op kinderboerderij ’t Schaapsherdertje. Ze doneerden bovendien dierenvoer. Bij Staatsbosbeheer timmerden vrijwilligers bijenhotels, die zullen worden geplaatst in boswachterij Hollands Duin.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in