Bollenstreek wijst Nashville-verklaring af

Bollenstreek – In de gemeente Teylingen wappert woensdag de regenboogvlag. Daarmee neemt het gemeentebestuur afstand van de inhoud van de Nashville-verklaring. Die wijst homoseksualiteit en transgenderidentiteit af.

Teylingen vindt de Nashville-verklaring nodeloos kwetsend. De gemeente staat voor een ‘Inclusieve Samenleving’ waarin je mag zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt, aldus burgemeester Carla Breuer.

Ook in Hillegom, Noordwijkerhout en Noordwijk wappert de regenboogvlag bij het gemeentehuis. Noordwijk gaat daarnaast de vuurtoren aanlichten in regenboogkleuren. In Lisse heeft dinsdag de speciaal ontworpen vlag die staat voor de inclusieve samenleving gehangen.

3 REACTIES

  1. Altijd al benieuwd geweest wat nou de miraculeuze werking is van een regenboogvlag of regenboogzebrapad en hoe dat een effect heeft op de acceptatie van beoogde groepen. Zou het echt zo zijn dat we toleranter worden omdat er aan een gemeentehuis een vlag hangt, of zit zo’n probleem toch dieper in de mens en zou een inhoudelijk statement meer doen dan enkel gratuite symboolpolitiek?

  2. Goedemiddag Irene
    Even voor de duidelijkheid Katwijk valt niet onder de Bollenstreek; net zoals bv Ankara, Istanbul en Teheran ( ben overigens ook geen voorstander van genoemde verklaring!) maar ik hoor weinig protesten tegen landen waar deze mensen echt worden vervolgd! Vlag ophangen staat leuk en makkelijk scoren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in