Sassenheim – Wethouder Rob ten Boden zal de aangekondigde bomenkap in de Wilhelminalaan en omliggende lanen in Sassenheim doorzetten. Hij wordt daarin gesteund door een meerderheid van de Teylingse gemeenteraad.

Het omwaaien van een monumentale kastanjeboom tijdens een storm vorig jaar bracht de gemeente Teylingen ertoe om de bomen in de Sassenheimse Wilhelminalaan en de omliggende lanen nader te inspecteren. Daarbij bleek dat verschillende bomen aangetast zijn door schimmel en rottende wortels. Ook zouden bomen aan het einde van hun levensduur zijn. Voor de gemeente was dat aanleiding om te komen met een plan om bomen in de lanen te kappen, omdat anders de veiligheid in het geding zou kunnen komen.

De oppositiepartijen in de Teylingse gemeenteraad kwamen donderdag tijdens de raadsvergadering met een motie waarin het college werd opgeroepen om een ‘second opinion’ te laten uitvoeren naar de toestand van de bomen. Wethouder Ten Boden zag dat echter niet zitten. Hij wil niet het risico nemen dat er meer bomen omvallen terwijl de gemeenteraad nog discussieert over de bomen. “We moeten nu doorzetten, want de bomen worden steeds sneller onveiliger”, volgens Ten Boden. Onlangs zouden tijdens een schouw weer drie bomen zijn afgekeurd.

VVD, Trilokaal en D66 steunden de wethouder en stemden daarom tegen de motie van de oppositie. Wel zal er met de omwonenden worden gesproken over een nieuwe invulling van het bomenbestand in hun straat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in