Teylingen/Sassenheim – De landelijke campagne Meer Bomen Nu is actief in Teylingen. Het doel is om jonge boompjes en struiken te verplaatsen van kansarme naar kansrijke plekken. Overal staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben; te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad.

Door deze boompjes op verschillende plekken in Teylingen te oogsten, wordt de oude vuilnisbelt aan de Menneweg omgetoverd tot een natuurgebied met bloemenweiden en een klimaatbos. De boompjes worden verzameld op 10 december, 13 januari, 18 februari en tijdens NL Doet op 10 en 11 maart. Op 18 maart wordt aan de Menneweg het klimaatbos geplant en zijn er voor iedereen in Teylingen weer gratis bomen af te halen in zo’n 40 tot 50 soorten.

De eerste bomen-red-dag is op 10 december van 9.00 – 16.00 uur bij de tennisbaan Gladiolenlaan Sassenheim. Verzamelen: parkeerplaats Gladiolenlaan, hoek Parklaan. Aanmelden: https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/507. Kijk ook op https://meerbomen.nu/ik-doe-mee/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in