Bonje tussen historische organisaties

Foto NoVaTo

Noordwijk – De besturen van het Genootschap Oud de Zilck en Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo) distantiëren zich van het Museum Noordwijk.

Dat schrijven de voorzitters, Th. Van Gijlswijk (Oud de Zilck) en A. Bader (NoVaTo) in een brief aan de leden van de commissie Bestuur, Middelen en Economie. Zij zijn niet te spreken over het bericht dat het Genootschap Oud Noordwijk een museum wil creëren, waarin het erfgoed van de vier kernen op een interactieve wijze wordt vertoond.

De beide voorzitters stellen: ,,We hebben niet de intentie om een bijdrage aan het nieuwe museum te leveren, omdat dit als ondermijnend wordt zien voor de opkomst van geïnteresseerden ten aanzien van onze eigen inloopochtenden (Oud de Zilck) en/of museumbezoek (NoVaTo).’’

6 REACTIES

  1. Overleg niet nodig! Noordwijkerhout en De Zilk hebben niets met de geschiedenis van Noordwijk. Andersom is dat ook zo. Oud de Zilck en Novato zijn zelfstandig. Dat blijft zo. Laat Genootschap Oud Noordwijk zich in hun ” museum” beperken tot Noordwijk Zee en Binnen. De kernen Noordwijkerhout en De Zilk kunnen hun eigen broek wel ophouden. Bewoners van De Zilk en Noordwijkerhout hebben genoeg aan hun eigen geschiedenis.

  2. Harry, Wij wilden Noordwijkerhout en de Zilk niet hebben maar werden door de provinciale politiek gedwongen. Dit omdat jullie je financiele broek niet zelfstandig konden ophouden. En wij hebben Katwijk helemaal niet nodig. Katwijk is onderhand ook arm aan het worden.

  3. U geeft een verkeerde voorstelling van zaken. Noordwijkerhout was voor de fusie financieel zeer gezond. Dat kon bepaald niet gezegd worden van Noordwijk. Ook had Noordwijkerhout geen politieke en financiele lijken in de kast. Ook dat kon en kan van Noordwijk niet gezegd worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in