foto PB

Teylingen – De gemeente Teylingen gaat een bord plaatsen bij de Menneweg, dat hondeneigenaren hun honden moeten aanlijnen als deze niet naar de baas luisteren.

Aanleiding voor het bord zijn problemen die loslopende honden veroorzaken met betrekking tot de schapen die in dit gebied lopen. Veehouders die schapen hebben lopen in het buitengebied van de gemeente worden regelmatig geconfronteerd met hondeneigenaren die hun honden in de buurt van vee laten loslopen. Met name schapen voelen zich erg bedreigd door de honden, met als gevolg dat ze in paniek raken. Dit kan ertoe leiden dat de schapen soms in een sloot lopen en daar verdrinken. Ook is het onlangs voorgekomen dat een schaap door een loslopende hond is doodgebeten. De veehouders wilden daarom dat er een aanlijnplicht voor honden zou komen in het buitengebied van de gemeente Teylingen.

Na een gesprek tussen de gemeente, de veehouders en het Platform Hondenvrienden is nu besloten dat er bij de Menneweg een bord wordt geplaatst waarin hondeneigenaren worden opgeroepen om hun hond(en) aan te lijnen als zij verwachten dat de hond niet goed naar de baas luistert. Ook op een locatie in Voorhout zal een dergelijk bord waarschijnlijk geplaatst worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in