Noordwijk – De Breischool Noordwijk gaat breien voor vrouwen in Koerdistan (Irak) en Suriname. Voor hen worden borstprotheses gebreid tijdens een brei-marathon bij Boekhandel van der Meer. Op 22 maart is iedereen daar met zijn of haar breipennen (3 of 3,5) en een bolletje katoen welkom tussen 10:00 en 17:30 uur. Een boezem is in 1 a 1,5 uur gebreid, afhankelijk van de maat en uit een bolletje van 50 gram gaan zeker twee borstprotheses.

De actie is opgezet door Lily van Nieuwenhuizen, initiatiefneemster van het Adamas inloophuis in Nieuw Vennep. Zij organiseert een grote inzamelingsactie om siliconen protheses een tweede leven te geven in Koerdistan en Suriname waar een groot gebrek is aan protheses. Die worden aangevuld met gebreide exemplaren.

Meer informatie is te vinden op www.debreischool.com/breimarathon-borstprotheses.

1 REACTIE

  1. Dat wordt gezellig! Op http://www.debreischool.com vind je alle knitted knocker patronen en details van het evenement. Alvast bedankt voor je inzet en steun en we zien je graag op woensdag 22 maart a.s. in het Cultuurcafe van Boekhandel van der Meer in Noordwijk, Keuvel 1. Je hoeft niet de hele dag vrij te maken, een paar uur is ook goed. En je mag ook thuis breien en dan opsturen voor 1 april naar de Breischool. Inschrijving is niet nodig en deelname is gratis. Aan de bar van het Cultuurcafe kun je eten en drinken voor eigen rekening bestellen en je mag ook het podium opklimmen om muziek te maken, te zingen of voor te lezen voor de breisters (en breiers?) en het winkelende publiek. Groetjes, Corrie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in