Voorhout – Bij een botsing op de spoorwegovergang op de Herenstraat in Voorhout zijn meerdere voertuigen betrokken. Een auto stond zaterdagmiddag in een file op de overgang toen de spoorbomen dicht gingen. De wagen werd geraakt en raakte flink beschadigd. De bestuurder kon op tijd de auto verlaten. Ook een bestelvrachtwagen raakte beschadigd. Het treinverkeer werd na het ongeval stil gelegd.

9 REACTIES

 1. Je leert al in het begin van je rijlessen……file spoorwegovergangen vrij laten…..pas doorgaan als je auto helemaal naar de overkant kan. Gelukkig geen persoonlijke ongelukken…maar wel een machinist die zich rot geschrokken is

 2. Wanneer komt die tunnel er nou eens?
  Of moeten er weer doden vallen?
  Volstrekt onaanvaardbare situatie hier.
  Gemeente Teylingen, wordt wakker!

  • Onzin reactie. Is fout vaak van de bestuurders. Daarnaast is er ooit onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een tunnel die vrachtverkeer ook moet kunnen hebben. Kostenplaatje in de honderden miljoenen euros. Niet haalbaar en onzinnig duur dus.

 3. Ooit weleens bij de overgang geweest? Dan weet je dat daar net na de overgang een zijstraat is van rechts. Een voertuig dat daaruit komt heeft voorrang. Zo ontstaat net die opstopping, waar je niet op bedacht bent, waardoor je op de rails blijf hangen. Het gaat hierbij om secondewerk. Ja, met iedere rijles wordt het verteld, en toch zijn er soms situaties waardoor je ineens toch op de rails stilstaat.

  • Je gaat pas een spoorovergang over indien er aan de overzijde ruimte is om ovet te steken. Woon er al meer dan 65 jaar. En vaak zijn het toch echt inzichtfouten van de bestuurders zwlf. Heb er zelf dan ook nooit problemen mee gehad in al die jaren.

  • Zijstraat van rechts met voorrang direct na de overweg??? Daar is toch niet echt over nagedacht. Natuurlijk gaat het 999 keer van de duizend goed door het anticiperen en opletten. Maar dat is vragen om problemen, eenrichtingverkeer van maken weg van de doorgaande weg weg.

 4. Het is zo gebeurd dat je stilstaat op de overgang. Nog los van de Boekhorstlaan: er hoeven daarvóór al maar 2 bestuurders plotseling (wie geeft er nog richting aan tegenwoordig?!) naar LINKS af te slaan voor de Churchilllaan -die passen nl. al niet op de voorsorteerstrook- en jij staat ineens klem…

  Dus Diet en Bert, hoe gaan jullie -als kennelijk perfecte weggebruikers- daarop anticiperen, als je op dat punt ook niet naar rechts kunt uitwijken wegens fietsers aldaar? Probeer het eens zou ik zeggen… maar pas wel op… misschien ben jij net die pechvogel die door de algehele situatie op dat moment erop stil staat!

  De hele voorrangssituatie direct na de overgang is het probleem. In die 65 jaar dat jij hier woont zou je dat moeten weten gezien de vele veranderingen die de kruising sindsdien heeft ondergaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in