Noordwijk – Ontwikkelaar Ten Brinke Broers projectontwikkeling BV is gestart met de bouw van een supermarkt aan de Kerkstraat in Noordwijk Binnen. Sinds deze week worden zichtbare werkzaamheden verricht. Als de bouw voorspoedig en in één ruk plaats kan vinden dan staat er over zo’n 8 tot 9 maanden een nieuwe supermarkt waar de Albert Heijn in trekt. De supermarkt is ongeveer 1500 m2 groot, op het terrein komen ook parkeerplaatsen waarvan een deel openbare plekken. De komst van een supermarkt op deze plek wordt al jaren voorbereid, maar rechtszaken aangespannen door Bravahold, een bedrijf onderdeel van het Dirk concern, hebben het project vertraagd. Ook nu loopt er nog een procedure, maar de ontwikkelaar heeft een geldige vergunning en neemt nu het risico.

6 REACTIES

  1. Kan iemand aangeven waarom een tweede supermarkt in de dorpskern gewenst is? Hij staat nog net niet tegen de Dirk aan. De plek op Bonnikkeplein is qua bereikbaarheid en parkeren ook niks maar differentieert ten minste ten opzichte van het al drukke centrum waar de behoefte al voorzien is. Daar is ook al een vergelijkbaar probleem wat alleen nog maar groter gaat worden. Eerdere reacties tonen al aan dat hier geen enkel draagvlak voor is. Komt de gemeente nog wel op voor haar bewoners of laat ze zich in de luren (of watten) leggen door ontwikkelaars?

  2. En het wordt dus nog drukker in de oude kern van Noordwijk Binnen! Wat een slecht plan! Uit alle wijken aan de rand van Noordwijk komen dan nog meer mensen minstens wekelijks naar het centrum met vaak de auto. Deze winkel hoort natuurlijk aan de rand van een van de nieuwe wijken.

  3. En weet je wat het ergste is er wordt daar nooit gehandhaaft parkeren op de zebra laden en lossen op plekken waar het verboden is kinderen die naar school gaan moeten om een hoekje kijken van een geparkeerde auto die verkeerd staat .Het lijkt wel of alles mag in deze straat .En als je een foto of klacht in dient wordt er niks meegedaan .Handhavers of politie zie je hier nooit nu het geen strand weer is kunnen jullie misschien een keer in binnen komen kijken .Want wij zijn ook Noordwijk maar dan binnen .Dit is misschien een idee wat denken jullie van een paar verkeersregelaars .Of is dat alleen voor de zuid weggelegd . Gr een binder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in