Braakliggende terrein tussen Raadhuisstraat, Bronkhortsstraat en Kerkstraat in Noordwijk

Noordwijk – De Ten Brinke Groep is gestart met de bouw van een nieuwe Albert Heijn supermarkt op de hoek Zeestraat/Bronckhorststraat. Er zijn bouwhekken geplaatst en de omwonenden zijn geïnformeerd. Een woordvoerder laat weten dat de bouwvergunning nog niet onherroepelijk is, er loopt nog een beroep bij de Raad van State. De laatste keer dat de zaak voor de rechter was, kwam er groen licht voor de bouw. Langer wachten, wil de Ten Brinke groep niet meer. De kwestie loopt al heel lang door procedures gestart door “een concurrent die alleen maar wil vertragen”, aldus de woordvoerder van Ten Brinke. En dat is volgens hem zeer ongebruikelijk in de ‘supermarktwereld’. Hij gaat er vanuit dat ze door kunnen blijven gaan met de bouwactiviteiten.

20 REACTIES

 1. Ten brinke groep: ik denk dat ook de meeste kernbewoners tegen een 2e supermarkt zijn. Het is al vol genoeg in de kern.

 2. Jammer dat het geen Jumbo wordt. Of een klein parkje.
  Maar we gaan het zien. Zou me niet verbazen als er over een jaar nog steeds niets staat. Kan er wel weer wat ontstoord groeien, vond dat laatste keer toch wel leuk staan (beter dan alleen maar kort gemaaid gras)

  • Net langs gelopen. Hebben ze nou echt geen rekening gehouden met die wind? Hopelijk verplaatsen ze snel die omgevallen hekken zodat de stoep aan de Raadhuisstraat weer begaanbaar wordt. Je zou er overigens maar net gelopen hebben toen het omviel zeg..

 3. ‘….. en de omwonenden zijn geïnformeerd’. Nou dat blijkt niet helemaal te kloppen. Of gaat dit niet verder dan degenen die er recht tegenover wonen? Bovendien lijkt het mij niet meer dan normaal dat ook diegenen die vlakbij wonen en al eerder hierover met gemeente en projectontwikkelaar hebben gecorrespondeerd (en geprocedeerd) in het traject worden meegenomen. Iets met burgerparticipatie…..?
  Hoe dan ook, een zeer verontrustend bericht voor de directe omgeving en eigenlijk de hele oude dorpskern. Een tweede supermarkt binnen een straal van 500 meter lijkt totaal overbodig. Waarom niet iets kleinschalig, met (sociale) woningen en ruimte voor groen? Een nieuwe supermarkt hoort thuis op de plek waar daar nu behoefte aan is; in de nieuwe wijken.
  Denk maar eens na over de extra verkeersbewegingen, het gevaar en de extra parkeerdruk op de reeds overbelaste oude dorpskern. Een plan van 10 jaar (of meer) geleden dat hier nu coûte que coûte doorgang moet vinden omdat de projectontwikkelaar omwille van een ‘dwarsliggende concurrerende supermarktketen’ wil doorpakken past niet meer in dit tijdsbeeld. Dit is echt onacceptabel!

 4. Eens met Jet. Wat een slechte beslissing om in dit gebied nog meer drukte te creëren. Te smalle Raadhuisstraat, dramatische inrichting Jeroensplein, markt, basisschool in de buurt, onveilige wegen voor met name fietsers. Onderzoek naar verkeerssituatie Noordwijk Binnen geeft al genoeg knelpunten aan. Bovendien genoeg supermarkten in Noordwijk lijkt mij. Mooie uitdaging voor de nieuwe wethouder.

 5. Gelijke monniken gelijke kappen.. de gemeente eiste onder andere een parkeergarage. Deze eis is nu van tafel bij de supermarkt. Dan kan ik mij voorstellen dat je dwars gaat liggen. Parkeerdruk is al hoog in de omgeving. Prima als je gaat bouwen.. er stand al een gebouw tenslotte, maar pas dit aan. Luister naar de mensen en hun wensen. Het zijn tenslotte ook je klanten

 6. Eindelijk, plan is een mooi compromis. Hopelijk pakken ze nu door en hebben we snel meer winkelaanbod en in de avond extra parkeerplaatsen

 7. Het wachten is op een kind dat onder een vrachtwagen komt. Dit centrum is nu al veel te overbelast. Waarom alles zo geconcentreerd op elkaar proppen. In landen om ons heen staan supermarkten tussen de bouwmarkten maar hier moet boodschappen doen koste wat kost ‘gezellig’ zijn.

 8. Compleet van de zotte dat ze nu nog een supermarkt in NW-binnen neerzetten, nota bene naast de grootste supermarkt van Noordwijk. Wat is hier de toegevoegde waarde van? Waarom kan deze supermarkt niet elders in de gemeente? Hoe gaan ze de parkeerproblematiek oplossen? Het lijkt wel alsof er helemaal niet vooruit wordt gedacht en alleen maar in de waan van de dag wordt geleefd.

  Schandalig!

 9. Waarom luisteren ze alleen als de verkiezingen in aantocht zijn,doe onderzoek waar is behoefte aan wat wil de omgeving ze snappen het nog steeds niet daarbop het gemeentehuis En vertrouwen daalt nog steeds,hoe zou dat nou komen?

 10. En zal het hek er weer een jaar voor Jan Doedel gaan staan? Ten Brinke Group: haal deze weg zolang de vergunning niet definitief is.
  Gemeente: omwonenden Zeestraat zijn niet geïnformeerd.
  Ten slotte: grote onzin en zinloos om hier een supermarkt te bouwen. Heeft absoluut geen meerwaarde. Slechts een verslechtering van de parkeergelegenheid en verkeersveiligheid van de omgeving.

 11. Inmiddels meer activiteit. Na maanden van hekken en wildgroei is een graafmachine overheen gegaan, alles weer kaal en vlak. Gaat er nu dan eindelijk wat gebeuren. Ik juich een 2e supermarkt daar niet toe, ook liever een parkje en groen. Het is onomkeerbaar dus dat er dan wat gebeurd is prima, dat uiteindelijk die lelijke hekken maar weggaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in