Bouwambities onder vuur

Noordwijk – De bouwambities van Noordwijk staan plotseling zwaar onder druk. Dat bleek uit de woorden van wethouder Theo Alkemade. Hij liet dinsdagavond weten aan de gemeenteraadsleden, dat de Provincie Zuid-Holland een officiële brief heeft gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders.

In die brief staat, dat Noordwijk al 130% van haar woningbouwambities heeft gerealiseerd. En dat die ambities ten koste gaan van de programmeerruimte van de gemeenten in de regio. Wethouder Alkemade heeft nu de opdracht om voor toekomstige woningbouw afspraken te maken met de gemeenten in de Regio Noord van de provincie Zuid-Holland. Alkemade liet de verbijsterde raadsleden weten, dat hij die gesprekken in gang heeft gezet: “Ik moet ruimte zien te creëren bij de buren om te kunnen voldoen aan onze wensen. Ik probeer het bouwvolume vast te houden in overleg met de gemeenten, om te kijken wat het maximale volume van Noordwijk is en blijft.”

Hierop besloten de raadsleden om de bespreking van dit onderwerp uit te stellen tot de raadsvergadering van volgende maand, zodat ze in de tussentijd meer informatie kunnen krijgen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in