Bouwbedrijf naar rechter bij verbod ligplaatsen Kruishoorn

Foto Roeivereniging Iris

Lisse – Yvonne van der Hulst van Van der Hulst Bouwbedrijf zei donderdag tijdens de commissievergadering een gerechtelijke procedure tegen de gemeente Lisse te starten als er wordt besloten tot een verbod op ligplaatsen bij tien nieuwbouwwoningen aan de Greveling. 

Die tien woningen aan het water maken onderdeel uit van fase 1 van project Kruishoorn. Volgens Van der Hulst is in het masterplan en het gebiedsontwikkelingsplan altijd sprake geweest van de mogelijkheid dat bij deze woningen steigers met vaartuigen gerealiseerd mogen worden. Het bouwbedrijf kan de woningen nu niet in de verkoop doen en zonder steigers zullen de huizen flink in waarde minderen. Volgens Van der Hulst wordt deze schade getaxeerd op een miljoen euro.

De reden dat het bouwbedrijf nu vreest voor een verbod op steigers, is omdat Roeivereniging Iris in april zorgen uitte over een dreigende gevaarlijke situatie op de Greveling. Door de aanleg van steigers en bootjes zou de doorvaartbreedte te smal worden. In een nieuwe brief die de roeivereniging naar het college stuurde op donderdag kwamen zij met een voorstel om de dijk te verleggen. Wethouder Kees van der Zwet (CDA) gaf aan dat het zou gaan om een waterkering die verlegd zou moeten worden en wilde vanwege de complexiteit hier verder nog niet op ingaan.

VVD-raadslid Martijn Tibboel verweet wethouder Kees van der Zwet (CDA) dat hij onvoldoende de regie zou nemen in deze kwestie. Tibboel: ‘Waarom voelt mevrouw van der Hulst zich genoodzaakt om in te spreken? Waarom slijpt de roeivereniging zijn messen? Voelen zij zich genoodzaakt om juridische bijstand in te schakelen? Waarom moet de roeivereniging komen met een voorstel om de dijk te verleggen?’. De wethouder gaf aan dat er wel degelijk stappen zijn ondernomen en dat er inmiddels een onderzoeksopdracht uit staat bij het Instituut Fysieke Veiligheid en beloofde wederom op een later moment bij de commissie terug te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in