Noordwijk – De gemeenteraad is donderdag akkoord gegaan met een voorontwerp bestemmingsplan Bronsgeest waarmee de bestemming verandert van bollen in wonen. CDA en VVD probeerden via een motie eerst nog te laten onderzoeken of inwoners dit wel willen, maar die motie kreeg geen meerderheid. De VVD hield een poll met 600 reacties waarvan 75% zei: niet bouwen. Dat gaat dus nu wel door. Hoe veel betaalbare huur- en koopwoningen er komen gaat nu onderzocht worden. Men richt zich op 40% betaalbaar. Als er van de provincie meer dan 600 woningen mogen komen, zal deze extra bouw ook betaalbaar worden ingevuld.

6 REACTIES

  1. Laat het vooral genoteerd zijn dat de coalitie hiermee akkoord is gegaan: CDA en VVD stemden tegen dit voorstel.

    Zij willen eerst een draagvlakonderzoek, omdat uit de eigen poll blijkt dat een meerderheid van de Noordwijkers de entree helemaal niet wil volbouwen met 600 tot 650 woningen.

  2. De a.s gemeenteraadsverkiezingen kunnen de inwoners zich ook uitspreken en stemmen op de partijen die niet of wel in Bronsgeest willen bouwen????????????????????????????????????????

  3. Een strook van 5 meter met veel groen over de hele lengte langs de V Berckelweg tussen de huizen kan de klap wel wat verzachten.

  4. Er wonen aan de gooweg veel vvd ers die zijn natuurlijk tegen maar die wonen al bouw het maar helemaal vol die bloemen staan een week in bloei en dan is het een half jaar een stuif bende ,

  5. Heeft de gemeente ook al bedacht hoe ze bij deze te bouwen woningen het “gasvrij” gaat invullen? Want hierdoor worden deze veel duurder dan gedacht en wordt betaalbaar dus opeens een stuk minder betaalbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in