De locatie voor Bronsgeest

Noordwijk – Na vele jaren praten heeft de gemeenteraad nog altijd geen knopen doorgehakt over bouwen op Bronsgeest.

Dinsdagavond werd besloten om hier later nog verder over te praten. Fractievoorzitter Dick Gutlich (D66) beklaagde zich er over, dat er op het laatste moment nog nieuwe informatie vanuit het college gestuurd werd. Tijdens de discussie vlogen de verwijten over en weer. Raadslid Bas Knapp (VVD) gaf aan, dat zijn partij voorstander was van een gedeeltelijke bebouwing van Bronsgeest en de Achterweg, omdat dit bijdraagt aan het behoud van waardevolle bollengrond. Hierop reageerde fractievoorzitter Louis Koppel (GroenLinks): ,,Uw excuus om bollengrond te behouden, is een drogreden.’’

Fractievoorzitter Taetske Visser (Puur) blijft vasthouden aan de wens om Bronsgeest helemaal vol te bouwen. ,,Los de schuld aan de woningzoekenden in en begin met bebouwen.’’ Bollengrond behouden is volgens haar niet verstandig: ,,Intensieve landbouwteelt met gebruik van gif gaat spanningen opleveren tussen gebruiker van de grond en de mensen, die er in de buurt wonen.’’ Wat raadslid Astrid Warmerdam (Doen!) betreft, kan best een stuk van Bronsgeest behouden blijven: ,,Het behoud van groen is belangrijk. Je kunt voor het wonen ook kiezen voor een andere gemeente, want we wonen allemaal in de Bollenstreek.’’

5 REACTIES

 1. Laat mvr Warmerdam ook lekker gaan wonen in Katwijk De meeste mensen willen toch wonen waar ze geboren zij Nu wordt er gebouwd voor mensen met een hoop geld en de meeste komen van buiten Noordwijk.Dus kom niet aan ga maar naar een ander dorp.als je zo rond kijkt in Noordwijk zijn de koop huizen die gebouwd worden niet voor mensen met een gewoon inkomen.Kijk in boekhorst het ene huis is nog groter en duurder dan de ander . Jullie moeten je schamen om de woningzoekende zo in de kou te laten staan .

 2. Dat kan je makkelijk zeggen als je zelf in Noordwijkerhout woont willen jullie de Noordwijkers nu weg jagen, onbehoorlijk gedrag .
  Bronsgeest speelt al vanaf 1990 hebben de jongeren nu niet lang genoeg gewacht ?
  Ze wachten al 30 jaar op bronsgeest als het nog langer duurt zijn ze klaar om in bejaarde huis in te schrijven.

 3. Ja wel leuk maar ik woon liever in Noordwijk je zal naar Hillegom of Lisse moeten moet er niet aan denken mvr Warmerdam.Kan je makkelijk zegen als je zelf in NW Hout woont .Wij willen zelf wel uit maken waar we willen wonen daar hebben we jullie niet voor nodig.Wat een hoogmoed om dit te zeggen .

 4. Beste Astrid.
  Dus andere gemeenten hebben geen woning tekorten. Zij bouwen dus wel belangrijke bollengrond vol voor de gemeente Noordwijk.

  LH Beugelsdijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in