Het bouwplan van De Raad Bouw voor het bowlingterrein. Beeld: Van Egmond architecten.

Noordwijk – Directeur Paul Brandjes van bouwbedrijf De Raad Bouw is woedend over uitlatingen van ex-wethouder Henri de Jong. Die meldde in Leidsch Dagblad dat Brandjes een van de mensen was die zijn beleid probeerden te ondermijnen. Aanleiding voor De Jong om op te stappen. Brandjes laat in een brief aan gemeenteraad en B & W van Noordwijk weten dat er sprake is van smaad en dat hij De Jong wil laten dagvaarden. Volgens Brandjes laat De Jong zich influisteren door en is hij de loopjongen van de ex-wethouders Van Duin, Bakker, Van Rijnberk en oud-burgmeester Rijpstra. Een getuigenverhoor van deze bestuurders gaat volgens Brandjes op 13 december plaats vinden. Brandjes heeft met De Jong volgens eigen zeggen alleen contact gehad over een bouwplan op het terrein van de bowling aan de Van Panhuysstraat. De Raad Bouw wilde daar 70 woningen realiseren met een huur onder de 500 euro per maand. Volgens Brandjes wilde De Jong dat niet.

Hieronder de brief.

11 REACTIES

  1. Volgens mij wilde die er meer dan 100 bouwen terwijl het eerste plan was 12 appartementen. Hierbij ook nog eens zonder parkeervoorzieningen (iets met deelautos) en maar 15 jaar sociaal ipv de verplichte 30 jaar. Een snelle berekening laat zien dat hij hiermee veel meer verdiend dan die 12 dure appartementen. Als dhr. Brandjes zo begaan is met sociale woningbouw kan hij de grond toch ook gewoon aan Stek verkopen voor een maatschappelijk bedrag? Kunnen zij hier, binnen geldende regels, mooie starterswoningen bouwen. Zal best vanuit de gemeente e.e.a. niet goed zijn gegaan, maar waar ik lees over dhr Brandjes gaat het over ruzie en rechtszaken en vooral geld. Wat dat betreft staan projectontwikkelaars bij mij in het zelfde rijtje als banken en makelaars.

  2. @Piet Als iemand in Noordwijk ergens aan verdient, dan wordt een ander in Noordwijk in principe boos. Zo boos, dat het helemaal niet uitmaakt of de gemeente ergens een potje van maakt. Zo boos, dat vertegenwoordigers van de gemeente ook mogen liegen en geheime rapporten mogen opstellen waarin mensen die ergens aan verdienen vals beschuldigd worden. Alles mag, zolang de mensen die verdienen er maar last van hebben. Nu kunnen mensen, die veel verdienen zich vaak wel verweren. Je hoeft geen medelijden met ze te hebben. Maar wat denk je, Piet, wat er gebeurt als je niet zo vermogend bent en het komt de gemeente goed uit om jou te n**ien? Denk je dan, dat ze daarvan afzien omdat je niet rijk bent? Echt? Wel eens gehoord van Pieter Omtzigt? Wees maar blij dat de overheid tegengas krijgt. En zet bepaalde wethouders ook maar in jouw rijtje van banken en makelaars. Alleen zijn die wethouders nog veel schijnheiliger.

    • Heel mooi verwoord Piet, het afgunstige sloopt dit dorp tot het bot. Ik ken Dhr Brandjes niet zo goed maar met het gegeven dat alle grote bouwers in principe toch boefjes zijn bevalt mij de luis in de pels die dhr Brandjes weleens is. Roeren waar het stinkt.

    • @Kees. Het gaat er mij vooral om hoe je je geld verdient. In dit geval gaat hard roepen dat je het voor de burger doet die geen woning kan krijgen er bij mij niet in. Zeker als ik lees wat er allemaal meer gevraagd wordt dan wat de bedoeling is. Wat dat betreft is het met elke ontwikkeling in Noordwijk altijd een gevecht om meer meer meer dan wat ooit de bedoeling is om toch maar zoveel mogelijk geld te verdienen. Vaak slimme ondernemers met diepe zakken die ook nog in staat zijn om een kleine gemeente onder druk te zetten of uit te spelen. Wij (alle bewoners in Noordwijk) zijn hier de dupe van. Al die ontwikkelaars doen net zo hard mee aan die spelletjes en er zullen zeker ook wel wat wethouders gezwicht zijn. Geld en macht corrumpeert per definitie.

  3. Nou nou….als ik de aatijgingen van meneer Brandjes aan diverse personen zo lees zou hij ook wel eens gedagvaard kunnen worden wegens smaad en belediging.

  4. Meneer wil voor +/- 150 mensen, 7 deel auto’s beschikbaar maken met dus in totaal 7 parkeerplaatsen voor 100 (!) woningen .. Tja dat kan en mag je ook niet serieus nemen.

  5. Laat de gemeente Noordwijk maar eens beginnen met sociale woningbouw en de dure huizen/appartementen de eerste 20 jaar afschaffen, en de plannen daarvoor in de prullebak gooien, en tevens het gekonkel achterwege laten

  6. Als je nou met zoveel wedhouders ruzie heb dan mankeert er aan die Brandjes toch ook wel wat en wat ik niet snap dat dit via Nens moet worden uitgevochten dit is het zoveelste verhaal van die Brandjes hij begint aardig op Heinje davits te lijken en maar herhalen nu weten we het wel .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in