Noordwijk – De grond waar nieuwbouwwijk Bronsgeest op moet komen, is vervuild. Dat blijkt uit de Bodembeheernota van WSP. De vervuiling bestaat uit achtergebleven bestrijdingsmiddelen.

De grondkwaliteit is gelijk aan de norm voor industriegrond. Desondanks hoeft de gemeente de vervuilde grond niet te verwijderen door ´de normen iets op te rekken,´ zegt de adviseur Bodembeleid van WSP op 6 april. Volgens hem is er geen gezondheidsgevaar voor de nieuwe bewoners en bespaart de gemeente zo veel tijd en extra kosten.

In de volgende commissie Ruimte kunnen de partijen hun mening geven over de Bodembeheernota voor Bronsgeest

6 REACTIES

  1. Hie verzinnen ze het weer uit stel vraag ik me af of de grond in Boekhorst zuid ook niet vervuild is en ze zeggen dat ze de laatste jaren biologische bestrijdings middelen gebruiken dan zal het grond water ook wel naar de klote zijn nou dan heeft het CDA toch zijn zin geen huizen en daar komen ze nu mee er is al 10 jaar gestegel over deze grond .Dit hebben ze alang geweten zeker weer een deal met een andere partij .En het besturen moet nog beginnen bedankt manne en vrouwen De kinderen wachten wel weer .

  2. Hier worden de normen even iets omhoog bijgesteld..terwijl de boeren strak in het gelid met een administratief ‘probleem’ worden opgezadeld.

  3. Daar was geen onderzoek voor nodig. Die vervuiling kon iedereen op de vingers natellen. Op heel veel vervuilde bollengebieden, o.a. Guldemondplan, Duin en Dal, Mossenest, etc zijn in de loop der tijden wijken gebouwd. Daar werd vooraf niet onderzocht.

  4. Toch even een reactie vanuit de gemeente. De kopregel ‘Bouwgrond Bronsgeest sterk vervuild’ klopt niet. Uit de resultaten van de bodemonderzoeken blijkt namelijk dat de grond licht verhoogde gehalten aan bestrijdingsmiddelen bevat. Deze liggen iets boven de landelijke standaardnormen, maar geven geen risico’s voor de functie ‘Wonen met tuin’. Het opgestelde bodembeheerbeleid maakt het mogelijk om de grond binnen Bronsgeest te verplaatsen en te hergebruiken. Dit stimuleert duurzaam (her)gebruik van grond binnen de eigen gemeente.

  5. De kopregel ‘Bouwgrond Bronsgeest sterk vervuild’ klopt niet. Uit de resultaten van de bodemonderzoeken blijkt namelijk dat de grond slechts licht verhoogde gehalten aan bestrijdingsmiddelen bevat. Deze liggen iets boven de landelijke standaardnormen, en geven geen risico’s voor de functie ‘Wonen met tuin’. Het opgestelde bodembeheerbeleid maakt het mogelijk om de grond binnen Bronsgeest te verplaatsen en te hergebruiken. Dit stimuleert duurzaam (her)gebruik van grond binnen de eigen gemeente. Op 20 april bespreekt de commissie Ruimte het bodemonderzoek en zullen de commissieleden kennisnemen van deze hoofdconclusie.

  6. Nou Tom een mooi verhaal maar zelfs het grondwater in de bollenstreek is vervuild dus zal het met die grond ook niet best zijn .Maar het zal voor het CDA wel een mooi bericht zijn kunnen ze lekker hyacinten blijven telen daar gaat het toch om . En dat zonder gezicht verlies .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in