Noordwijk – Het CDA wil, dat alle bouwleges zoveel mogelijk kostendekkend zijn. Dat liet fractievoorzitter De Mooij (CDA) weten tijdens de besprekingen van de Programmabegroting 2022.

Bouwleges zijn kosten voor het in behandeling nemen van een vergunningaanvraag. Deze moeten ook betaald worden als de vergunning uiteindelijk niet verleend wordt.

De Mooij wees er op, dat de kostendekkendheid van de bouwleges op dit moment 78% is. Wat inhoudt, dat de gemeente meer geld kwijt is aan de procedures voor het opleggen van die leges, dan dat de bouwaanvrager ervoor moet betalen.

7 REACTIES

  1. Als de gemeente de procedure eenvoudiger zou maken dan is het wel kostendekkend. Maar nee en waarom. Jan met de pet zal het wel betalen.

  2. Komen ze daar nu pas achter ja dat krijg je als je overal een extern bedrijf voor in huurt kost klauwen met geld en dan gaat het meestal nog fout ook .

  3. De inschakeling van de Omgevingsdienst is al jaren een kostbare zaak. Daarover werd al in 2015 door de Gemeente bericht. Maar besparen kunnen ze daar blijkbaar niet en ze maken van allerlei futiliteiten een (kostbare) zaak. Kijk maar naar dat onderzoek naar snippergroen en wat daar uiteindelijk uit is gekomen. Denk dat we niet lang hoeven te wachten op de volgende kostendekkende verhoging.

  4. Er zijn er bij de gemeente die zeker een vinger in de pap hebben bij de omgevingsdienst.Elkjaar wordt er gezegd dat het daar beter moet nou dus niet het wordt alleen maar duurder,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in