Noordwijk – Het Genootschap Oud Noordwijk heeft de plannen bekend gemaakt over hoe het nieuwe Museum Noordwijk er uit gaat zien.

De nieuwbouw wordt een pand van één verdieping met een kap; hiervoor worden de panden Jan Kroonsplein 6 en 8 gesloopt. ,,Aan de kant van het (op termijn autovrije) Jan Kroonsplein komt een uitnodigende en ruime entree. Bovenop de huidige Blauwdotterzaal komt nog een zaal voor de wisseltentoonstellingen.’’

Het pand Nicolaas Barnhoornweg 44 wordt bij het museum geïntegreerd, zodat de vrijwilligers hier kunnen koffiedrinken en vergaderen. Vanwege de kosten gaan de geplande kelder en een extra verdieping op de hoek van de Parallel Boulevard en het Jan Kroonsplein niet door. Het Genootschap verwacht, dat de kosten op termijn kunnen worden terugverdiend: ,,De anderhalf miljoen overnachtingen per jaar vormen een solide basis om de gewenste bezoekersaantallen te trekken.’’

3 REACTIES

  1. Nogmaals, gemeente hou het geld in de knip en voorkom planschade. Wacht eerst even af of het oude echte normaal weer terugkomt en voor de lange termijn. Momenteel leven we van week naar week en we moeten we blijkbaar blij zijn met een verlangen naar alleen een leuke zomer onder voorbehoud en dankbaar voor elke schnabbel vrijheid die met een paar snotneuzen erbij weer kunnen worden ingenomen. Wat heb je aan een gigantische investering als er met zo’n wankele toekomst toch geen bezoekers zonder eerst een wattenstaf in hun neus te hebben geduwd kunnen komen.. zelfs de Keukenhof blijft weer dicht. Begrijpelijk dat architect ontwikkelaar en bouwbedrijven de order graag in de zak krijgen maar als zelfs zoiets als een buitenpark de Keukenhof niet eens beperkt open mag heeft een museum bouwen ook geen zin.

  2. Dit is een dure hobby elk jaar moet er subsidie bij net als in de muze . En dat in deze tijd er is al een kapitaal uit gegeven voor de aan koop van twee huizen .Er zijn zat museua in de omtrek .Er zijn wel andere nootzakelijke dingen die geld nodig hebben .Bezint eer je begind .

  3. Anderhalf miljoen overnachtingen is behoorlijk maar een groot percentage komt niet om Noordwijk te bekijken en al zeker niet om een museum binnen te lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in