Noordwijkerhout/Noordwijk – De Noordwijkerhoutse carnavals-, sport- en muziekverenigingen zijn verbaasd en teleurgesteld door het besluit van de gemeente Noordwijk om het bouwplan voor sporthal De Schelft naar de tekentafel terug te sturen. De exploitatiekosten van het nieuwe sport- en evenementencomplex rijzen door de inflatie en stijgende bouw- en energiekosten de pan uit.

Twee jaar geleden brandden de sporthal en het zwembad van De Schelft af. Herbouw kost zo’n 21 miljoen euro. Dat is 1 miljoen euro meer dan begroot is en mogelijk valt dat bedrag nog hoger uit. De exploitatiekosten zijn nog niet bekend, maar naar schatting ligt dat bedrag op 1 miljoen euro per jaar in plaats van 400.000 euro.

Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om een nieuw onderzoek te doen naar de nieuwbouw. ‘Omdat de wereld om ons heen is veranderd’, zegt wethouder Roberto ter Hark (VVD), die De Schelft in zijn portefeuille heeft.

Voor Alfons Morssink van Partij voor de Inwoners is het geen struikelblok om 1 miljoen euro extra uit te trekken op een begroting van 20 miljoen euro. ‘Maar het probleem zit hem in de exploitatiekosten’, stelt hij.

‘Wij hebben in de begroting daarvoor 400.000 euro per jaar opgenomen. Maar de laatste planning waar de wethouder mee kwam was jaarlijks 800.000 tot 1 miljoen euro. Daar hebben we grote problemen mee, want dat moet wel allemaal door de bevolking opgehoest worden in de vorm van hogere belastingen.’

‘Een man een man, een woord een woord’

‘We zijn verbijsterd’, zegt Richard van den Berg, voorzitter van carnavalsvereniging De Kaninefaaten. Een man een man, een woord een woord. Alles is onderzocht en er is besloten tot een plan met een basaal zwembad. En dan zijn we zover, er ligt een voorlopig ontwerp… dan moet je doorpakken,’ zegt Van den Berg duidelijk geïrriteerd.

De carnavalsvereniging heeft geen begrip voor de flink gestegen kosten. ‘Ik denk dat de exploitatiekosten schromelijk zijn overdreven.’ Van den Berg is bang dat van uitstel afstel komt, terwijl uit de onderzoeken bleek dat Noordwijkerhout een nieuwe Schelft met zwembad nodig heeft. Hij is bang dat het geïnde verzekeringsgeld van De Schelft straks voor iets anders wordt gebruikt.

Ruim twee jaar geleden brandde het sport- en evenementencomplex de Schelft af. De caranvalsverenigingen die gebruik maken van de Schelft kijken uit naar de bouw van de nieuwe Schelft. Wethouder Roberto ter Hark stuurt de bouwplannen van deze nieuwe Schelft terug naar de tekentafel. Dat zorgt voor verbijstering bij de carnavalsverenigingen De Kaninefaaten. Waar staan we nu twee jaar na de brand?

5 REACTIES

  1. Nergens ze hebben het geld nodig voor het kuuroord en andere geld verslinde projecten. Dus het gaat nergens over . Miljoenen worden er uit gegeven maar niet aan NW Hout .Het zal wel een oude bollen schuur worden o nee die worden gesloopt en daar komen villa’s voor hun vrienden .

  2. Kan me nog wel wat oude krantenartikelen herrineren dat de Schelft altijd al een probleem geweest is kwa kosten en exploitatie. Dus lijkt het me een zinnig besluit om dit nog eens goed te onderzoeken. Of willen we straks hogere OZB, afvalstoffen heffing, gemeentelijke leges etc. om een (nieuwe) de Scheft draaiende te houden.

  3. Niemand zegt dat een sporthal en zwembad winst moeten maken,al zal dat wel mooi zijn natuurlijk Het is niet zo dat nu Noordwijkerhout en Noordwijk samen zijn ,dat de accommodaties ook samen moeten worden gebruikt De gemeente is nu de grootste gemeente van de Bollenstreek en samen veel (sport) verenigingen, die kunnen niet in een sporthal of zwembad dat is wel gebleken Zeker in deze tijd met eenzaamheid lichamelijke ongemakken is beweging en sociale contacten zo belangrijk, dit gaat ons allemaal aan jong en ouder

    • Hoe vaak is de Tijdelijke Schelft gebruikt door sportverenigingen sinds de ingebruikname? Zal dus wel reuze meevallen Van Dam. Je mening berust op speculatie en niet op cijfers.

  4. In ieder geval kan, naar mijn idee, het zwembad geschrapt worden uit de plannen. Twee zwembaden in een gemeente is natuurlijk nergens voor nodig. Bovendien zijn er ook in omringende gemeenten mooie zwembaden, waar Noordwijkerhouters kunnen zwemmen, wat diverse Noordwijkers overigens al regelmatig doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in