Bram van Hemmen

Hillegom – Bram van Hemmen wordt voor een duur van 10 uur waarnemend burgemeester van Hillegom. Burgemeester Arie van Erk kan vanwege persoonlijke omstandigheden niet de nieuw gekozen raadsleden beëdigen. De Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft besloten om voor een hele korte periode een waarnemend burgemeester aan te stellen.

Bram van Hemmen zal van op woensdag 30 maart 14.00 uur tot 23.59 uur waarnemend burgemeester van Hillegom zijn. Van Hemmen is een ervaren burgemeester. Hij legde onlangs zijn functie neer als burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard (2020 – 2022). Eerder was hij ook burgemeester in Sliedrecht (2012 – 2020).

Deze constructie en oplossing rondom een constituerende raadsvergadering is niet uniek, maar wel heel bijzonder. In 2018 werd in Stadskanaal ook voor korte tijd een waarnemend burgemeester aangesteld om nieuwe raadsleden te beëdigen. De beëdiging van Bram van Hemmen vond woensdagmiddag plaats in het provinciehuis. Zijn benoeming loopt om middernacht af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in