Lisse – Een flat aan het Lisbloemplein in Lisse is in de nacht van vrijdag op zaterdag flink beschadigd door brand. De brand bij de flat op de begane grond brak net voor 1.30 uur uit. Een zitbank buiten de woning stond in de brand en het vuur sloeg naar binnen. Daar lagen twee kinderen te slapen. De brandweer had het vuur snel geblust. De bewoners zijn door de ambulance nagekeken. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

 

4 REACTIES

 1. Update;
  En nu bo (de omroep van de Bollenstreek) een daadwerkelijk inhoudeliinhoudelijk stuk tekst met de nieuwsfeiten.
  Persoonlijke mening wat heeft u een slecht en amateuristisch stukje journalistiek neergezet. Als u werkelijk onderzoek had gepleegd dan zou uw verhaal Hart van Nederland op SBS6 hebben gehaald. Dat mag ik zeggen als amateur.
  Mijn journalistiek stukje dat ik op Facebook heb gepost en doorgestuurd naar SBS6.

  *Begin* Vannacht vrijdag op zaterdag, omstreeks 01:30 uur. Is een moeder van 36 jaar met haar tweeling jongens van 7 jaar ter nauwernood ontsnapt aan een moordaanslag. De moeder (Ruth) vertelde dat een brandend voorwerp tegen de gevel of door het raam van de slaapkamer is gegooid. Naast de voordeur van de woning is de slaapkamer van de kinderen. Binnen in de woning is de slaapkamer zwaar beschadigd geraakt en is de rest van de woning door rook en het bluswater onbewoonbaar. Meerdere buurtbewoners hebben verklaard een wit gekleurde stationwagon gezien te hebben dat opvallend vaak in de buurt rond reed kort voor de aanslag. Deze vermoedelijke dader is een bekende van de politie. Deze persoon was eerder zelf woonachtig op de Lisbloemplein. En is op last van de burgemeester en Stek wonen ovanwege geweldsincidenten verplicht te verhuizen. De vermoedelijke dader was destijds in het bezit van een wit gekleurde Ford Focus volgens het signalement van de omwonenden was het die auto. Het sterke vermoeden bestaat dat het hier om een vergeldingsactie gaat. Op het moment dat het gebeurde lag de moeder en haar twee jongens te slapen. De woning heeft aanzienlijke brandschade opgelopen en is gelegen op de beneden verdieping Lisbloemplein in Lisse. Het drietal is met de schrik vrijgekomen. Tijdelijk zouden ze door Interpolis haar verzekeringsmaatschappij in een hotel ondergebracht worden echter is mevrouw enkel WA verzekerd waardoor ze met haar kinderen op straat terecht is gekomen. *Einde*

  Het is triest is ook nog dat deze alleenstaande moeder van 36 jaar die het moet zien rond te komen van een PW tegemoetkoming in levensonderhoud via ISD Bollenstreek eten mag halen bij de voedselbank en bij de afd. schuldhulpverlening van SFD niets meer heeft anders dan haar geluk met twee gezonde kinderen.

 2. Van de redactie van Bo: Wij waren vannacht bij de brand. Moeder en kinderen hebben wij uiteraard met rust gelaten. Voor de oorzaak van de brand zijn wij afhankelijk van de officiële instanties. De brandweer verwijst daarvoor naar de politie. De woordvoering van de politie is pas maandag te bereiken. Dan zullen wij uw reactie voorleggen aan de politie.

 3. Van de redactie van Bo: wij hebben navraag gedaan bij de politie. Die kunnen het eerdere verhaal niet bevestigen. Ze willen niets zeggen over het lopende onderzoek.

 4. Hopelijk is de rust inmiddels weer helemaal teruggekeerd en heeft mevrouw en de kinderen het huis weer op orde. Je zou mogen verwachten dat dit na 7 maanden na de brand wel geregeld mag zijn. Helaas komt het ook wel eens voor dat mensen dan nog met de nasleep zitten door de verzekeraar. Aangezien Interpolis direct een hotel heeft geregeld, kunnen we eigenlijk wel verwachten dat het hier allemaal goed en snel geregeld is voor deze gedupeerden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in