Teylingen – Een directeur van een verslavingszorginstelling heeft een kwart miljoen euro verduisterd. Een van de toezichthouders bij de organisatie is Carla Breuer, in het dagelijks leven burgemeester van Teylingen. Het Parool bericht dat een directeur van de organisatie Solutions, in een vorige functie, tonnen wegsluisde van een psychotische patiënt waar hij verantwoordelijk voor was. Ook werd de man als advocaat uit zijn ambt gezet. De zaak liep al toen de man als directeur werd aangenomen bij de organisatie waar Breuer toezichthouder is. Er werd ingegrepen nadat ze er achter kwamen dat de man uit zijn advocatenambt was gezet. Volgens het Parool heeft de Raad van Toezicht met een verklaring gereageerd en willen ze verder geen vragen beantwoorden.

Edit – Carla Breuer heeft inmiddels schriftelijk de volgende reactie gegeven:

“In mijn nevenfunctie als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting SolutionS-Center, ben ik geconfronteerd met een ernstige integriteitskwestie. De Raad van Toezicht heeft per 25 mei 2018 de heer P.S. Jonkers moeten schorsen als bestuurder van de Stichting SolutionS-Center.”

“De heer Jonkers heeft zich volgens de tuchtrechter in een eerdere functie (bij een andere instelling en als advocaat) schuldig gemaakt aan zeer ernstige misdragingen en onregelmatigheden (2014/2015). Hij is hiervoor door de Raad van Discipline van de orde van Advocaten geschrapt van het tableau. Dit is de zwaarste tuchtrechtelijke sanctie die een advocaat kan worden opgelegd door de tuchtrechter. Stichting SolutionS-Center staat voor integriteit en kan het gedrag van de heer Jonkers niet accepteren.”

“De heer Jonkers heeft verzuimd deze tuchtrechtelijke sanctie, die januari 2018 onherroepelijk geworden is, te melden bij ons als Raad van Toezicht. Wij zijn hier zéér verbolgen over. Zodra dit feit ons ter ore kwam, is dhr Jonkers binnen een week op non-actief gesteld en geschorst.”

“De heer Jonkers was overigens al directeur bij de Stichting toen ik april 2017 aantrad en in mei 2017 de andere leden aantraden.”

2 REACTIES

  1. Jammer, dat kopieergedrag. Slechte journalistiek. Burgemeester Breuer is pas sedert april 2017 voorzitter van de Raad van Toezicht. Een nieuwe Raad van Toezicht die recente de aktie heeft ondernomen. Het feit heeft voor haar aanstelling plaatsgevonden ! Rectificatie en excusus zijn minimaal op zijn plaats.

  2. Eindelijk een bestuurder die durft op te treden. Bravo!
    Suggestieve berichtgeving van een bedenkelijk niveau. De reactie van de burgemeester is glashelder!
    Ben benieuwd of de redactie voor haar eigen missers durft uit te komen. Het zou hen sieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in