Foto: Schaatspeloton.nl

Warmond – Op nieuwjaarsdag heeft Iris van der Stelt de bronzen medaille gewonnen bij het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen. In Alkmaar hoefde de schaatster van Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) op plaats drie alleen Irene Schouten en Arianna Pruisscher voor haar te dulden. Voor Schouten was het de zesde keer op rij dat zij het NK bij de dames van de lange adem op haar naam schreef, een nieuw record.

De Warmondse Van der Stelt, die in het marathonschaatsen de kleuren van het commerciële Team Turner verdedigt, reed een alerte wedstrijd en maakte samen met Schouten de ontsnapping die de koers deed ontploffen. Voor Van der Stelt was het de tweede keer dat zij bij een NK op het podium stond. Eerder was zij in 2016 ook goed voor brons. Ook club- en teamgenote Lisa van der Geest maakte deel uit van een sterke groep die een ronde voorsprong pakte op het peloton. De Lissese probeerde met aanvallen in de finale de topfavoriete Irene Schouten nog te verschalken, maar toen dat niet mogelijk bleek moest zij moegestreden genoegen nemen met een tiende plaats.

Foto: Schaatspeloton.nl

Anne Leltz (OCRE / Haak) en Loesanne van der Geest (PGM Bakker) finishten het kampioenschap in het peloton op respectievelijk de vijftiende en achtentwintigste plaats. Bij de heren stonden namens de Traingsgroep Bollenstreek van de WIJC Kees Heemskerk uit Warmond en Mark van der Hulst uit Voorhout aan de start. De twee schaatsers komen normaal voor Omzorg particuliere thuiszorg uit op het tweede niveau en hadden zich daar met goede prestaties geplaatst voor het nationale kampioenschap. In het geweld van de titelstrijd kon het tweetal echter niet mee tot het einde en moesten zij op achterstand de wedstrijd eerder verlaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in