Foto van voor de verkiezingen: links Jeroen Arbouw, rechts Jaap de Moor (foto: Bruisend Noordwijk)

Noordwijk – De Noordwijkse politieke partij Bruisend Noordwijk krijgt van de rechtbank in Den Haag een veeg uit de pan. De rechter heeft in kort geding bestuurder Jeroen Arbouw aan alle kanten gelijk gegeven in zijn conflict met oprichter en enig gemeenteraadslid Jaap de Moor.
De Moor heeft volgens de rechter onrechtmatig gehandeld door in zijn eentje door te drukken dat Arbouw werd geschorst en een ledenvergadering werd uitgeschreven waarop vervolgens de partij werd opgeheven.

De rechter vindt dat al deze beslissingen ongedaan moeten worden gemaakt. Ook moet De Moor aan Arbouw en de andere leden de volledige ledenlijst en alle bankafschriften van de partij geven. Daaruit moet blijken wie de dure campagne heeft betaald. Om De Moor en Bruisend Noordwijk onder druk te zetten heeft hij een aantal dwangsommen verbonden aan zijn uitspraak.

Bij de verkiezingen van maart j.l. haalde Bruisend Noordwijk maar één zetel, die werd ingenomen door lijsttrekker De Moor. In augustus liet hij weten dat hij wilde overstappen naar de Partij voor de Inwoners. Dat ging uiteindelijk niet door toen Arbouw en De Moor ruzie kregen en elkaar als bestuurder hadden geschorst. Arbouw spande daarop een kort geding aan tegen De Moor en kreeg vandaag zijn gelijk. De Moor heeft op zijn beurt aangifte gedaan van smaad en laster door Arbouw. Die zaak ligt nog bij het Openbaar Ministerie. Arbouw zegt de aangifte nog niet te hebben gezien. De Moor zou hem wel aan lokale media hebben verstrekt.

5 REACTIES

  1. Als de Moor een vent is erkend hij zijn verlies, stopt hij met zijn zielige vertoning en koopt hij paar geraniums en gaat hij lekker van zijn pensioen genieten.

  2. Zoals ik al eerder zei:
    Ik zou hier persoonlijk geen aandacht meer aan schenken. Niets beduidende partij qua stemmen, het is de praat niet waard.
    Indien er nieuwe verkiezingen zouden komen (en natuurlijk die komen) heeft deze partij waarschijnlijk helemaal geen bestaansrecht meer.

  3. Fijn dat de rechter bevestigd wat we allemaal reeds vermoedden. Prettig dat we in rechtstaat wonen waar dit soort zaken in neutraliteit beschouwd worden.

    Ik mag aannemen dat de ontslagbrief van de heer De Moor per ommegaande richting de burgemeester onderweg is. Geen enkel integer mens met enig goed fatsoen kan, met deze achtergrond, meer volhouden dat hij bij uitstek geschikt is om de Noordwijkse inwoner te vertegenwoordigen. De reputatie van de gemeenteraad als geheel staat op het spel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in