Noordwijk – Jaap de Moor van de politieke partij Bruisend Noordwijk wil handhaving op autosloperijen, caravanstallingen, camperterreinen, zoals aan de Kraaierslaan, en zoals hij het zelf uitdrukt: ‘soortgelijke narigheid’. Dat laat hij weten in reactie op een bericht van Bo over de Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM). De Moor wil daarentegen geen handhaving gericht op paardenweitjes en moestuinen. Dat noemt hij wegpesten. Bij alle ontwikkelingen die hij vermeldt gaat het om activiteiten die volgens het bestemmingsplan niet toegestaan zijn. De handhaving is een verantwoordelijkheid van de gemeente. De GOM heeft daar niets mee te maken. Uit de reactie van Jaap de Moor blijkt dat hij ook nog steeds denkt dat de GOM een handhavingstaak heeft.

Klik hier voor het artikel met helemaal onderaan de reactie van Jaap de Moor.

5 REACTIES

 1. De behoefte aan caravanstallingen en camper / kampeerplaatsen is altijd al erg groot geweest en nu vrijwel iedereen in zijn land blijft is de enige vrijheid een camper of caravan. Je kunt natuurlijk altijd optreden bij excessen maar momenteel kunnen mensen nergens anders heen, laat de mensen toch een beetje hun ding doen. En de meters op een industrieterrein zijn simpelweg te duur voor caravanstalling. Houdt dat ook in gedachte.

 2. Als je een paard hebt, mag alles. Als je een caravan heeft niks!
  De logica van deze man is wederom ver te zoeken….

 3. Uiteraard is er groot verschil tussen de betrokken diensten. De GOM (Greenport Ontwikkelingsmaatschappij) zorgt voor de zogenaamde herstructurering in de bollenstreek volgens de uitgangspunten van de ISG (intergemeentelijke structuurvisie). De ODWH (omgevingsdienst westholland) zorgt voor de handhaving. De gemeenten zijn eindverantwoordelijk. Het is onjuist, dat ik zou hebben gezegd of geschreven, dat de GOM hierin een handhavingstaak zou hebben.

 4. wanneer je gaat handhaven op stalling.
  moet er wel een alternatief zijn.
  op dit moment mogen en kunnen stallingen niet uitbreiden. door beleid van gemeente.
  er is onvoldoende grond beschikbaar met de juiste bestemming.

 5. Wat maakt het uit als een bollen boer ruimte heeft in een schuur voor een paar caravans .hebben ze nog een klein inkomen en de mensen zijn gered We hebben niet allemaal een grote garage voor een caravan .Of mogen alleen de dure lui op vacantie .Gun eenander ook eens wat en Het is toch al een grote bende in de bollen streek .Kijk maar langs de Leidsch vaart en daar waar voormalig KNm gezeten heeft .We kunnen ze ook allemaal bij het Raadhuis zetten of langs de weg en om de paar dagen even verplaatsen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in