(archieffoto Jaap van Duijn)

Noordwijk – De fractie van Bruisend Noordwijk hoopt dat de gemeente Noordwijk aanhaakt bij het onderzoek van de gemeenteraad van Teylingen naar het nut en de noodzaak rond het voortbestaan van het Pact van Teylingen en uitvoeringsorganisatie GOM. Daarmee moet de bollenteelt in de streek worden beschermd. De partij heeft er vragen over gesteld aan B&W.

Ze willen weten of het college het behouden van 2625 hectare bollengrond kan verdedigen tegen andere urgente ruimteclaims. Daarnaast wordt gevraagd om de mening over de zogenoemde Greenportwoningen en of het college tevreden is met de aanpak van de verrommeling van het gebied door de GOM.

Bruisend Noordwijk pleit voor een serieuze herbezinning rond thema’s als economie, toerisme, natuurbeleving en concurrerend ruimtegebruik.

2 REACTIES

  1. Goed zo dat hele gom heeft geen nut .maar is het niet zo dat de gemeente hier ook dik aan verdiend .Onder het mom van verpaupering.

  2. Wel of geen pact, de bollenstreek moet niet verder verstedelijken. Ook geen huisjes parken erbij. Wat groen is moet groen blijven.
    Als er dan toch zonodig gebouwd moet worden dan wel 100% sociale woningbouw en geen protserige pronkvilla’s voor de happy few of investeerders zoals in Santa Maria. Geen bollengrond voor huizen maar voor bossen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in