De plaats van Lena Budko in de Teylingse gemeenteraad wordt overgenomen door Don Verhoeff. Foto: website GroenLinks Teylingen

Teylingen – Lena Budko stopt per direct als GroenLinks-raadslid in de gemeente Teylingen. Don Verhoeff, nu nog burgerraadslid in de commissie Ruimte, neemt haar plaats over in de gemeenteraad en is tijdelijk de nieuwe fractievoorzitter.

Budko treedt terug vanwege “gewijzigde persoonlijke omstandigheden”, zo laat de partij middels een schriftelijke verklaring weten. Op 21 maart van dit jaar deed GroenLinks voor het eerst mee aan de Teylingse gemeenteraadsverkiezingen. Met de 30-jarige Warmondse als lijsttrekker won de partij twee zetels. Als burgerraadslid in de commissie BFT blijft ze actief in de lokale politiek.

GroenLinks Teylingen bedankt Budko voor haar inzet en is blij dat ze zich wil blijven inzetten als commissielid. Volgens de partij verandert de rolverdeling, maar blijft de teamsamenstelling hetzelfde. Na het zomerreces wordt een definitieve fractievoorzitter gekozen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in